Šta je novo?

Problem prilikom rezanja!

Poglavica

Čuven
Učlanjen(a)
15.03.2004
Poena
609
Od pre neki dan kad narezem obican disk ili dvd ,rezanje prodje bez problema ali kad ubacim disk da vidim sta je narezano prikazuje kao da nema nista a disk je srezan.Cudno je to da rezanje na RW disk protekne bez problema i sve bude u redu.Probao sam vise verzija Nera,cd burner i sta jos, ali uvek isti problem.Ponavljam do pre dva dana je sve radilo u najboljem redu.Ne znam u cemu moze biti problem.Pozdrav i unapred hvala!

Koji čipset, rezač, ASPI, Windows?

Imao sam identican problem. Pa su diskovi poceli da pucaju, pa je poceo da javlja "power calibration error"

Meni je pomoglo izbacivanje prasine iz uredjaja, ciscenje sociva, vadjenje i vracanje ide kabla i reflash biosa.

А ја сам морао да мењам IDE кабал када ми се јавила "power calibration error" порука.

Dizem ovu temu da ne bih otvarao novu, jer se stvar tice bas ovih stvari koje se ovde pominju...btw, JESAM koristio pretragu...

Imam problem sa rezanjem pojedinih diskova (kvalitetnije reze, one malo losije nece...a nekada je rezao :) ), citanje radi normalno, pa sam ipak uzeo neki disk za ciscenje da prvo probam sa tim! Problem i pitanje: ovaj disk sa cetkicama (Digitex Laser Lens Cleaner lol :D ) mi Win uopste ne prepoznaje, nista se ne desava...Nero infotool takodje pokazuje kao da nema CD-a u drive-u. Sta ciniti?! U "uputstvu" pise "kliknuti "run" u win-u, odnosno izabrati track-3 i odslusati mjuzu ako se cisti audio cd uredjaj"...ali discman mi npr. uopste ni ne pronalazi "track-3" a i win, kao sto rekoh, ne prepoznaje da icega ima na CD-u! Kako naterati ovo djubre da proradi?!?!
Hvala!

Zayebi taj CD. Samo ti otvori taj DVD i izduvaj prasinu, pa stapicem za usi NEZNO prebrisi socivo.

Ako si srecne ruke pa si dobio tecnost uz cd, slobodno kani koju kap na stapic za usi i tako cisti. Ali budi nezan u svakom slucaju :)

Nazad
Vrh Dno