Wild Boy
Čuven
- Učlanjen(a)
- 27.07.2005
- Poena
- 680
Situacija se sledeca, na Samsungu 1.5TB sam imao tri particije (sve logicke) pri cemu je prva particija bila oko 40akGB koja je ostala od ranije i sluzila je kao neki temp nebitno. Vremenom mi je postala nepotrebna i resio sam da je formatiram. U Win-u sam prvo ubio particiju, medjutim kada sam hteo da kreiram novu prijavljivao je da nemam dovoljno prostora za izvrsenje te operacije. Vidim na netu da je resenje prebacivanje diska u dynamic sto meni naravno ne odgovara. OK, ne moze da se napravi nova particija (iako mi uopste nije jasno zasto), prosiricu onda sledecu particiju na taj slobodan prostor. Kako iz Win-a ne moze da se prosiruje "na levo" instaliram MiniTool Partition Wizzard koji napravi havariju tj **ebe mi ceo disk, i prijavi ga kao bad. Naravno Win uopste vise ne vidi particije, vec je ceo disk kao jedna primarna particija bez letter-a....a na tom disku lom boziji podataka.
Pustio sam MiniTool Power Data Recovery koji je medjutim nasao samo prve dve particije, ali ne i trecu? Tu sam skontao da je on na neki nacin odradio spajanje druge i trece particije, ali te podatke sa trece particije jos uvek ne vidim. Uzecu sada eksterni hard i prebaciti, za svaki slucaj, sve ove podatke sto se vide, a vi dajte predlog za neki program koji vam je provereno zavrsio posao u ovakvim situacijama. Da li bi sa nekim programom mogao da odradim samo update tabele particija odnosno mbr-a?
Pustio sam MiniTool Power Data Recovery koji je medjutim nasao samo prve dve particije, ali ne i trecu? Tu sam skontao da je on na neki nacin odradio spajanje druge i trece particije, ali te podatke sa trece particije jos uvek ne vidim. Uzecu sada eksterni hard i prebaciti, za svaki slucaj, sve ove podatke sto se vide, a vi dajte predlog za neki program koji vam je provereno zavrsio posao u ovakvim situacijama. Da li bi sa nekim programom mogao da odradim samo update tabele particija odnosno mbr-a?