Šta je novo?

Problem prilikom odabira "First Boot Device"

Шта се дешава ако прво избациш CD/DVD са тог трећег места, можда га тамо види па неће да буде и први и трећи? Као што на првом месту не нуди ни хард 0 који је већ на другом.

Probaj da, dok je selektovan CD/DVD, pritiskanjem plusa ili minusa promeniš njegovu poziciju.

Послато са SM-G928F уз помоћ Тапатока

Probao sam sve, i popravku MBR-a i opet isto..

Jel imas na nekom od F tastera quick boot...Probaj kada ukljucis racunar da stiskas F8 ili F12 pa vidi da li ce ti izbaciti onaj prozorcic gde mozes da izaberes sa kog uredjaja da boot-uje...

Sent from my RN3 Pro

Nema toga, to sam provalio tako što sam probao da uđem u safe mode ali nikako mi nije pošlo za rukom, iako sam ispritiskao sve F tastere i del i ESC.

Jesi li probao da omogucis ovaj "error startup", trebalo bi u tom slucaju da ide na automatski boot niz, po nekoj logici.

Probao sam da omogućim, ima opcija Automatic, Network i Disabled ja mislim. Sve sam to probao i opet isto.
P.S Uspeo sam da uđem u quick boot, evo šta mi pokaže
14012597_597178967129348_601681003_o.jpg

I kada stisnem + i - da namestim da bude CD-ROM ne dešava se ništa. Sve dugmiće sam probao i nikako da se pomeri taj plus sa HDD....

Pa tebi ne vidi CD...on ti CD daje kao opciju(kao mogucnost), ali koliko mene secanje sluzi, treba da ti izbaci "marku" tvog optickog uredjaja...Recimo kao LG xxx ili Samsung xxx...Probaj da zakacis na drugi port opticki uredjaj...

Sent from my RN3 Pro

Pa ne ocitava ni nazive hardova, nije to. Probaj da otkacis 1 hard (na kome nece biti sistem), vidi da li to pomaze.

Pa meni tu je i problem, pogledaj kod sebe u BIOS-u kako je...Ovo je neka starija ploca, ali opet mora da prepozna koji je uredjaj zakacen na kom portu...

Sent from my RN3 Pro

Ima samo jedan hard disk. U pitanju je SATA HDD. Morao sam da stavim onaj kabl molex valjda, povezao sam ga sa HDD i napajanjem, pošto je starije napajanje u pitanju i nema taj kabl. CD-DVD je ATA, da li možda to pravi problem?

Posto imas ATA CD, vidi pozadi jumper kako je postavljen...

Sent from my RN3 Pro

Ajde, bar reci koja je to ljuta makina, da ti nađemo neko uputstvo.

Uspeo sam da podignem sistem, promenio sam DVD citac, stavio sam SATA i promenio napajanje i uspelo je. Ali me sada zeza drajver za zvuk. Nasao sam odgovarajuci driver - Intel 82801EB(M) ICH5(-M) - AC'97 Audio Controller [A-2/A-3], ali u toku instalacije mi se restartuje komp i ne instalira ga. Instalirao sam Driver Booster pa sam preko njega probao da ga skinem i instaliram, ali ni preko njega mi nije uspelo, pisalo mi je Update Failed... Stvarno ne znam zasto nece da se instalira...

Instaliras pogresan drajver, zato se restartuje...vidi u device manager koji je hw id pa googlaj drajver.

Sent from my RN3 Pro

Nazad
Vrh Dno