Šta je novo?

Problem prilikom instalacije Win7

_/Neo\_

Čuven
Učlanjen(a)
27.01.2002
Poena
720
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i7 8900k
Matična ploča
MSI Z370 SLI+
RAM
2x8GB DDR4 3200MHz gSkill TridentZ
GPU
Sapphire RX580
Storage
Samsung 970EVO (500gb) + WD750 2tb
Zvuk
Sound Blaster Audigy FX
PSU
Corsair RM650i
Kućište
Cooler Master 690 1st gen
Monitor
Dell U2422H + HL P24 G5
Miš & tastatura
Logiteck Wave (K350) + MX Master 2s
Laptop
Dell Inspiron 15
Mobilni telefon
Nokia 7.2 + Motorola Edge 40 Pro
Pristup internetu
  1. ADSL
Pre jedno mesec dana sam uzeo novi HDD, ali me mrzelo da na njega (brži je od starog) instaliram ponovo win7 pošto mi ovaj ok radi, ali sam juče odlučio da i to uradim.
E sad, ovaj novi HDD je 1TB i napravio sam 2 particije (tačnije samo jednu aktivnu), jednu 100.1gb (računao i onih 100mb što win uzima za system reserved), koju nisam formatirao da mi ne smeta u normalnom radu, i ostatak formatirao i to mi služi za filmove, muziku, drajvere, igre...sve živo što bi se reklo, dok mi stari disk od 500gb, podeljen na 80 i 420 služi za sistem i torente.
Upalio ja komp, ušao u bio, deaktivirao taj hdd od 500gb, čisto da win ne vidi da već postoji jedan instaliran, instalirao win7 normalno, i reko aj skinuću najnovije drajvere, upalim sajt, i da skinem na D particiju (onu na kojoj mi je već sve) kaže mi da nemam privilegiju da kopiram tu bilo šta, ja probam da obrišem nešto, traži mi admin pristup, ja kao ok, i obrišem neku pesmu. Posle probam opet da kopiram, opet zabranjeno.
Da li neko ima ideju do čega može biti?

Verovatno si nešto zeznuo kada si pravio particije, možda si slučajno nekako zabranio pristup njoj. Jedan savet, formatiraj tu particiju koju još nisi i vrati taj stari HDD, možda se tad situacija vrati na normalu.

Probaj pa javi.

Na tu neformatiranu particiju sam instalirao windows, zato sam je bio i ostavio neformatiranu :) Sad sam ponovo instalirao win na tu particiju i probao isto, ali opet ista stvar, mogu da snimim nešto na root, ali ne mogu u folder, uopšte mi nije jasno do čega je :S

EDIT: Evo i sta mi izbacuje

EDIT no2: Skontao sam do cega je, ali ne znam kako da to resim. Naime mogu da baratam sa fajlovima koji nisu u 3 foldera koje sam na prethodom sistemu share-ova (cd, movies, music)

Prilozi

• Untitled.png
    Untitled.png
    15.4 KB · Pregleda: 50
Poslednja izmena:
Smrdi mi na losu verziju Wina ili ti se ostetio instalacioni DVD... imao slican problem,skinuo novi Win,instalirao i sve bilo ok

To sam i uradio juče, pa ću danas popodne videti šta će se desiti :)

Imas problem sa Ownership, imao sam i ja taj problem, morao sam da sa jednog HDD od 1t prebacim (iskopiram) sve fajlove na drugi HDD takodje od 1t, onda sam instalirao novi win7 i sve je bilo ok.

Jedino resenje je da u advanced opcijama preuzmes ownership, i da stikliras ono all subfolders and files. Trenutno vaze prava pristupa od win-a koji nije ukljucen.

To sam i ja probao i nije htelo, pa sam morao onako kako sam vec objasnio gore.

To mora da radi. Nesto si lose radio tada, meni uvek upali, nebitan koji je bio stari sistem.

A kako da odradim taj ownership?

Prvo moras da iskljucis simple file sharing, onda odes u security, pa advanced, pa tamo imas ownership. Tu ti i pise current owner, a ti lepo udaris take ownership, i obavezno stikliras include subfolders and files.

Nazad
Vrh Dno