Šta je novo?

Problem pri startu

Praga2x30mm

Čuven
Učlanjen(a)
30.10.2003
Poena
620
Imam windows xp instalirao sam linux u buntu sasvim normalno.Sve radilo super restartovao komp prikazivo mi onaj prozor gde biram koji cu sistem da biram.Kada sam ugasio komp i krenuo da ga upalim i posle prikazivanja one crne slike gde su hardovi i ostale stvari kaze ovo:GRUB Loading stage 1.5. GRUB Loading,please wait... error 17. Sta da radim ima li pomoci bez formata.PS kada ubacim u buntu cd i butujem sa njega vidim normalno sve particije i sta se nalazi u njima.

Poslednja izmena:
Ubaci Windowsov instalacioni disk, kad te pita da li želiš da uradiš repair, uđi u repair konzolu i kucaj fixmbr i fixboot.

hvala voodoo uspelo je, :) ja se javljam sa svog kompa iscimao sam ortaka da napise error posto ja jelte nisam mogao. AKO moze jos jedno pitanje, formatirao sam 2 particije koje sam koristio za linux jedna ext2 druga swap, one se sada wide u windowsu i naravno prazne su, to sam uradio preko partition managera e sad ja pitam da li mogu preko istog programa da pridodam tih 9gb sa jedne i 500 mb sa druge particije particiji D: od koje sam ih prvenstveno oduzeo da bi instalirao linux?

pozdrav

Možeš preko Partition Managera. Dakle obriši te dve particije, a particiju D: raširi (resize) preko njihovog prostora. Nikako ne radi join partitions!

Nazad
Vrh Dno