Šta je novo?

problem pri startovanju racunara

• Začetnik teme Začetnik teme Gox
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Gox

Čuven
Učlanjen(a)
13.12.2003
Poena
645
Nakon instalacije xp-a, sada mi se kad startujem racunar, javlja crni ekran i meni u kom mogu da biram koji os da pokrenem, i nudi mi sledece opcije:

1. windows xp ( pokrece win xp)
2. windows xp (prijavljuje neku gresku i restartuje racunar)
3. windows (opet greska, i restart)

O cemu se radi, i zasto u izboru imam dva puta XP? Kako ovo da sredim? Hvala unapred

Desava se. Najverovatnije (ima vise mogucih scenarija) zato sto si pokusao full reinstalaciju falicnog xp-a, umesto repair (pa se ta instalacija primila i dosla na prvo mesto). Treci windows je najverovatnije win98, koji je sredjen iz nekog razloga. Ja bih licno, na nekoj drugoj particiji ili cd-u sacuvao sve bitne podatke, pa sve instalirao od pocetka, uz formatiranje particija.

Pa ovo bi valjda trebalo da se resi editovanjem boot.ini fajla koji se nalazi (najverovatnije) na lokaciji c:\boot.ini . Mozda i nema potrebe za ponovnom instalacijom. Iz boot.ini-ja treba izbrisati sve "lose putanje".

eMe je sasvim u pravu, al` ja licno vise volim da u ovakvim slucajevima sacuvam kljucne fajlove, pa krenem od pocetka, nego da nailazim na restlove od bivsih win-a.

Ma i ja isto volim sve od pocetka.... lepo i polako,.... ali ponekad sve to smori, a i nema se vremena, tako da se treba snalaziti kako se stigne.
Pozdrav

Da, ima istine u svemu... Zapravo, racunaru na kome je vec bila 98 sam instalirao xp. Ako ne nadjem jos neki predlog, verovatno cu ici polako sve ispocetka... cheers

Nazad
Vrh Dno