Šta je novo?

Problem pri povezivanju audio opreme

Učlanjen(a)
06.03.2010
Poena
151
Pozdrav,

Nadam se da ima pomoci za moj problem.

Naime, zeleo sam da instaliram mali, mini kucni studio za snimanje zvuka, nista spec u smislu komponenti.

Nabavio sam zvucnu kartu E-MU 0404 i malu miksetu Xenyx502. Zvucnici su Microlab 6.0

Do skoro nisam imao mikrofon pa je sve ovo spojeno radilo sasvim ok, zvuk dobar i cist, bez problem je sve radilo. Sada kada sam hteo da instaliram mikrofon, nesto nije u redu. Po svim nekim pravilima logike i uputstvima dobro sam spojio sve komponente i kablove, i desava se to da kada INPUT iz zvucne karte spojim sa OUTPUTOM iz miksete (kako bi nakon toga i mikrofon spojio) iz zvucnika se cuje neko pistanje, poput pistaljke, da zlo bude gore, sve je to umiksovano sa muzikom :) .... znaci nesto nije u redu u tom delu spajanja. I pored tog nenormalnog pistanja pokusao sam da snimim nesto radi testa na mikrofonu i shvatam da se cuje i moj glas ali i to pistanje.

Ako iko ima ideju, sta tu moze da bude problem.

I da, imam Vistu kao OS.

Hvala unapred

Pa imas effect feedback-a .Moras da nabavis uredjaj za antifeedback imas ga u mitrosmusic-u kod admirala Geprada u Beogradu.Ili se odalji sto dalje od zvucnika,izoluj se nekako.Postoje razne metode snimanja preko mikrofona.Imas dosta govora o tome na stranici casopisa http://www.soundonsound.com/search

Stara dobra "mikrofonija" :)

Kako ti je vec anobias9 napisao, moras da sprecis da zvuk iz zvucnika dodje do mikrofona. Koristi slusalice za preslusavanje npr.

Vrlo moguce da ti taj Xenyx ima falican ulaz ili neki od izlaza (monitorski ili main), imao sam slican problem sa Xenyxom 802, pistao mi je levi kanal monitor outputa i to isto glasnocom kao regularni zvuk sa desnog kanala (na oba je isao samo jedan mono zvuk sa mikrofona). Nosio ga na zamenu u Mitros i za minut dobio drugi koji mi ziv i zdrav stoji na stolu upravo...

Edit: e, da, proveri i da ti fantomsko napajanje na mikseti nije kojim slucajem upaljeno...

Poslednja izmena:
Koje su cene za 802 i 502? 802 mi izgleda kao "prava mera" za budzet kucni studio....

p.s. Na Behringer sajtu za Sloveniju kazu 85 i 60€?

Poslednja izmena:
kad sam uzimao 802 bio je oko 6500din, ne verujem da se cena puno menjala...502 je mozda jedno 1000 dole...

Poslednja izmena:
Ne isplati se razlika u ceni :D

Nazad
Vrh Dno