Šta je novo?

Problem pri podizanju XP Pro

srdjan777

Čuven
Učlanjen(a)
29.09.2004
Poena
620
Jedna stvar mi se desava već duze vreme i mislio sam da je do napajanja, ali posto sam zamenio napajanje ovih dana sad vidim da nije ni bilo do njega. Naime, skoro po pravilu, kada palim racunar, neće da se podigne windows već posle onog boot skrina ostane crn ekran i onda moram da resetujem racunar i pri ponovnom startu da odaberem poslednju dobru konfiguraciju i onda se normalno startuje. U radu je besprekoran i nikad se ne restartuje, zablokira ili slicno. Takodje, kada u toku rada sa racunaraom idem na restart on se bez problema, ali uvek, startuje normalno, dakle, tada nema problema sa podizanjem. Sta bi to moglo da bude?

ps. Da kazem samo da sam testirao memoriju i da je OK. Bas sam danas update-ovao najnoviju verziju Bios-a i opet ista stvar.

Da ti nije neki cd u drajvu, posto se slicno desavalo mojoj curi sa masinom. Dakle, XP pocne da se podize i smrzne. Ja se ubih cackajuci dok nisam izvukao disk iz drajva. Jako cudno, ali posle toga se nije desavalo.

Vidis, mozda si u pravu. Uglavnom mi u drajvu ostane CD od igrice koju igram. Ne vadim ga, jer pri sledecem startovanju opet moram da ga ubacujem. Probacu to sto kazes. Hvala ti puno!

Probao sam i opet isto. Nije to bio problem. Ne znam sta da radim. Evo, jutros opet ista stvar. Nije meni problem da ga svaki put resetujem, ali dokle to moze da ode? Ocigledno da nesto nije kako treba.

Poslednja izmena:
srdjan777 je napisao(la):
Probao sam i opet isto. Nije to bio problem. Ne znam sta da radim. Evo, jutros opet ista stvar. Nije meni problem da ga svaki put resetujem, ali dokle to moze da ode? Ocigledno da nesto nije kako treba.
Jesi li pogledao logove mozda. Sigurno nesto pise u njima.

Control Panel>Administrative Tools>Event Viewer> pa vidi sta kazu aplikacije i sistem.Obrati paznju na greske (crveni znakovi), ali nemoj zanemariti i upozorenja.

Ima jedna greska koja se stalno ponavlja i to kako sam primetio uvek pri gasenju racunara, i evo koja je:
Userenv.dll
To je jedina greska koja je prikazana. Sta da radim dalje?

Formatirao sam C i ponovo instalirao XP. Ionako je instalacija bila stara preko godinu dana. Sad cemo videti da li ce ponovo zezati. Za sada je OK. Startovao sam ga nekoliko puta i sve je OK.

Meni se svojevremeno desavala ista stvar i problem mi je resila zamena slota za modem!?! koliko god to zvucalo :trust:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno