Šta je novo?

Problem pri paljenju racunara

mark029

Poštovan
Učlanjen(a)
11.07.2016
Poena
70
Pozz ljudi, pre par dana sam kupio novo hladjenje za CPU i naravno morao sam komp citav rastavljati... Kada sam sve namestio i upalio komp pojavila mi se ova poruka koja mi evo vec nedelju dana non-stop kida zivce jer ne znam o cemu je rec... Pomagajte!

Koja poruka? nisi nista okacio-napisao...

viewer.php
[/URL][/IMG]

Evo ga, da sad sam se setio da okacim negde...

To gasis u biosu da ti preskace...sacekaj da pogledam bios tvoje ploce.
U "Boot" -boot settings configuracion-quick boot ukljuci.
Screenshot (71).png Screenshot (72).png

Prilozi

• Screenshot (70).png
    Screenshot (70).png
    169 KB · Pregleda: 38
Poslednja izmena:
Kod mene je ovakvo stanje nista nisam dirao..

Iskljuci to "bootup num-lock".

Vidis ima neka greska cim mi pise Wait For 'F1' If Error kod mene je Enabled i izbacuje mi da pritisnem F1

AddOn rom...to nigde nema u upustvu? mozda je to.
Iskljucuj jednu po jednu od tih stavki ubosces jednom...od tih 6 stavki jedna jeste.

Zab sam da napomene da imam dva Beep-a odnosno prvi pri paljenju i drugi kad mi izbaci ovu poruku... Ugasio sam Wait for f1 if error ali opet je zapistalo samo sto ga je ovaj put preskocilo...

Verovatno staje da proverava sa uljucenim wait for F1, ima nesto sto ga buni...
Normalno podize system? nema nekih problema?
Probaj da odradis reset biosa...vadjenjem baterije ili kratko-spajanjem pinova.
Mozda nesto nije ocitalo kako treba...

Poslednja izmena:
Pa kad pritisnem F2 upali se sistem normalno bez ikakvih gresaka msm komp radi bez greske ijedne samo eto to... Sve mislim da postojk mogucnost da nesto nisam dobro spojio kad sam ga ponovno sklapao... hvala ti inace sto mi pomazes :D Imas to malo pivo ahhaha

Dva kratka bipa? jesi li update bios skoro?
Sad vidim, nije mi bila razvucena slika ti imas poruku..."new cpu is inserted in your system"
Jesi li vadio processor iz socketa? izvadi ponovo i proveri jesu li svi pinovi na broju.
Probaj ponovo da namestis dobro kuler, mozda nije dobro legao...
Pogledaj I ovo mozda je termalna pasta procurela u socket, mozda si previse stavio.
Imalo je slucajeva da je losa bios baterija uzrokovala taj problem.

Poslednja izmena:
Pozz.. Ista prica, sve sam uradio navedeno, aliiii sve i opet ista prica, cak sam bateriju stavio drugu i nece... Najverovatnije cu ga nositi u servis...

Nazad
Vrh Dno