Šta je novo?

Problem pri paljenju računara

levoruki

Cenjen
Učlanjen(a)
24.10.2012
Poena
151
Dobar dan ljudi,
imam jedan problem koji neće da me napusti =). U pitanju je kada palim komp. Ja ti lepo kliknem dugme za paljenje kompa, on neće da se upali, ja drugi put kliknem dugme, on opet nece, ja treći put kliknem dugme, i on tek onda krene da se pali. Tokom paljena i tokom rada računara (koliko god dugo da radi) on radi normalno! Ali pošto mi se ovo već 3 put dešava, ne znam šta više da radim. Prošli put kada mi se ista stvar desila, nosio sam u servis (bilo je pod garancijom) i oni su je kao servisirali. Ja ih pitao šta je tačno bilo pokvareno, oni mi kažu bios. I izvalio sam kada palim komp da mi ta prva slika koja se pojavljuje drugačije izgleda. E sada, meni se taj isti problem desio na gigabyte-ovoj ploči pre jedno godinu i nešto dana (koja je inače šljakala 3 godine bez greške). Pa pošto nije bila u garanciji, ja ti uzmem novu biostarovu (kao i novi procesor i novo napajanje 500w), ali eto, posle jedno godinu ipo dana korišćenja te biostarove ploče, ona rikne zbog gore navedenog razloga. Ja je tada odnesem u servis, oni poprave, i evo nije proslo 2 dana ona opet daje isti "simptome".

Da li je možda ko imao takav problem i sta mislite da je u pitanju?

Da rezimiram:
Prvi put kada se desilo: Gigabyte ploca, intel proc, 430w napajanje, nvidi 8800gt, radila 3 godine pa crkla, zamenim sve sem grafičke, radi godinu ipo dana pa crkne, zajedno sa grafičkom. Servisira mi se ploča, ja kupim nvidia 650ti graf, privežem, radi 2 dana i opet daje iste simptome... =)
Pomagajte ako Boga znate :)

Možda ti je otišlo power dugme na kompu. Preveži da se pali na reset dugme pa vidi da li ima problema.

Kakav coinkidink ,, pre 2 sata mi prijatelj doneo kompjuter sa istim simptomima i bilo je zaglavljeno dugme za paljenje, srećom uspeo sam da ga odglavim, šljaka opet normalno.

Eh, kakvih sam ja problema juce imao sa dugmetom za paljenje.. Sto je najgore, uopste mi nije ni palo na pamet da je to i pitanju, posto su problemi poceli da se desavaju od kad sam stavio Hyper 212 EVO. Naravno, po nekom automatizmu, odmah pomislis na najgore..

Nazad
Vrh Dno