Šta je novo?

Problem pri instalaciji XP

Creaven

Slavan
Učlanjen(a)
01.05.2007
Poena
304
Imam neki Pentium 3 (128 MB SD RAM,850mhz procesor),i na njemu je bio instaliran win98 i poceo je neshto da kochi i ja rekao da formatiram hard i postavim win XP ali kada pocne instalacija i stigne do nekih 36% on se resetuje.Onda sam posumnjao na hard i skinuo ga i prikachio na P4 i odatle instalirao XP bez problema.Po mom mishljenju hard je ok ali sada ne znam shta da mislim.Sumnjam da mu je ram u pitanju jer imam samo jedan modul od 128mb i nemam gde da nadjem i probam drugi modul jer ovo je SD RAM.Shta vi mislite?

paaa... moze biti 🙂 Testiraj Ram nekim programom (memtest zaboravih onaj drugi,...), zatim malko zagledaj po plojki da nisu naprsli neki kondezatori (vrlo moguce), pa probaj da zamenis CD sa winom mozda je do ostecenog CD-a, probaj da promenis optiku na tom P3, na posletku pregledaj malko kablove i tako to... eh da, a napajanje, moze biti i ono... aj' pozz pa javi sta si uradEo he he he

Tebe zeza instalacioni medij?

Disk na kome je XP je u redu jer sam sa tog diska kasnije inastalirao XP preko P4.Jedino je moguce da je u pitanju cd-rom odnosno da nece da procita,ali zbog kochenja koje je komp imamo pre instalacije (uzasno kochenje) sumnjam na RAM.

paaa... moze biti 🙂 Testiraj Ram nekim programom (memtest zaboravih onaj drugi,...)

Onaj drugi je Gold memory 😉
Shto se tiche Win XP-a ja sam ga instalirao na PII @ 433 MHz + 192 MB SDRam i radi vishe nego dobro.... 🙂

Radi XP i na P2 na 400 provereno i 128 rama . Probaj neki drugi cd rom ili dvd rom , mozda stvarno ne moze da procita sav sadrzaj s diska .

Nazad
Vrh Dno