Šta je novo?

Problem pri instalaciji Windows 7 Ultimate x64 - HITNO!!!

lazar1988

Slavan
Učlanjen(a)
26.08.2008
Poena
304
Skinuo sam instalaciju sa ovo linka http://www.w7forums.com/official-windows-7-sp1-iso-image-downloads-t12325.html poslednji link. Narezao sam butabilni dvd i pokrenuo instalaciji i na samom pocetku instalacije izjavljuje gresku "load driver a required cd/dvd drive device driver is missing". Mislio sam da je problem u rezanju jer bio mozda na vecoj brzini. Kasnije sam pokusao i preko usb, napravio butabilan usb i krene instalacija i opet isto. Ne znam u cemu je problem sada. u biosu mi pise ata->ahci mode. Na nekim forumima sam citao da je mozda problem u instalaciji windowsa jer je mozda piratski. to je jedini link koji sam ja nasao. MOlim vas za pomoc sto pre. Vec 5 dana pokusavam ovo, poludecu.

Ne valja image. Verovatno je došlo do greške u downloadu. Skini ponovo iso.

To nisu piratske instalacije.
Skini ponovo ali moja preporuka skini Home Premium (ili Pro) verziju, sta ce ti taj Ultimate (bloat).

To nisu piratske instalacije.
Skini ponovo ali moja preporuka skini Home Premium (ili Pro) verziju, sta ce ti taj Ultimate (bloat).

mislis da skinem Home Premium x64. A jel ima neke razlike u preformansama. Cuo sam da Home Premium nema ove 3 stvari za razliku od Ultimate
1.Dynamic Disks[47]
2.Windows XP Mode[49]
3.Virtual Hard Disk Booting
i da Home premium ne moze biti na srpskom jer ne radi lokalizacija.

Na koju masinu zelis da instaliras taj win?

This issue occurs for one of the following reasons:

The installation DVD is removed during the setup process.
A low-quality DVD was used to create the installation DVD.
The speed at which the installation DVD was burned was too fast.
The DVD drive cannot read the media.
The ISO file is corrupted.

Back to the top | Give Feedback
Resolution
To resolve this issue, use one of the following methods, as appropriate for your situation:

Burn the installation DVD at a slower speed.
Use a better quality DVD to create the installation DVD.
Update the BIOS firmware for your DVD drive.
Use the Windows 7 USB/DVD Download tool to create a bootable USB flash drive, and then use the USB flash drive to install Windows.

To troubleshoot this issue, use one of the following methods, as appropriate for your situation:

Run the DVD on a different computer to determine whether the DVD works correctly.
Test your DVD drive by using an official Windows installation DVD.
Attach the ISO file to a virtual machine to check whether it is corrupted.

http://support.microsoft.com/kb/2755139

mislis da skinem Home Premium x64. A jel ima neke razlike u preformansama. Cuo sam da Home Premium nema ove 3 stvari za razliku od Ultimate
1.Dynamic Disks[47]
2.Windows XP Mode[49]
3.Virtual Hard Disk Booting
i da Home premium ne moze biti na srpskom jer ne radi lokalizacija.
Jel ti zaista treba neka od te tri stvari?

xp mode je fenomanalna stvar pogotovu kad je reč o hardveru. Rešenje je i kad druga tipa virtualbox i slično zakazuju

I Dinamic Disk je dobra stvar, ja upotrebljavam nekoliko SATA HDDa za backup,filmove i muziku i priključujem ih po potrebi, da nebi zvrjali bespotrebno kada mi ne trebaju.
Neznam za naknadnu lokalizaciju ali postoji verzija na srbskom i još puno jezika.

Nepostoji mogućnost promene lokalizacije, dakle jezik na kom je instalacija je zaključan ako je na engleskom engleski ako je na srpskom srpski

Meni XP mode nikad nije zatrebao, niti Dynamic Disk, a imam disk koji koristim za bekap (prikljucim po potrebi). :)

To je vrlo generičko pitanje. "Neće widows da se instalira". Koji hardware je u pitanju? Dali je sve ispravno ? Moguće ječak i da taj DVD čitač nije potpuno ispravan ili je utaknut u AHCI port a nije compatibilan sa njim.

Meni XP mode nikad nije zatrebao, niti Dynamic Disk, a imam disk koji koristim za bekap (prikljucim po potrebi). :)

Mustek skenere koji nisu došli sa Windows 7 drajverima je nemoguće naterati da rade na 7 bez XP mode. Na linuxu uz određena setovanja rade pristojno. Iako XP mode može da bude i testo okruženje to mogu d aodrade i specijalizovani programi ali za problem hardvera koji neradi je neprevaziđen.

Naravno uvek će biti onih kojima tako nešto nije neophodno

Ma imas sve Windowse spakovane u 4.22 Gb od Windows startera pa do ultimate 32/64bit pa biraj.
Svi rade,samo narezes najmanjom brzinom i teraj.

Mustek skenere koji nisu došli sa Windows 7 drajverima je nemoguće naterati da rade na 7 bez XP mode. Na linuxu uz određena setovanja rade pristojno. Iako XP mode može da bude i testo okruženje to mogu d aodrade i specijalizovani programi ali za problem hardvera koji neradi je neprevaziđen.

Naravno uvek će biti onih kojima tako nešto nije neophodno
Ako misliš na ovaj scanner "Mustek BearPaw 1200CU " imam i x64 drajvere koji rade i za 7micu i 8micu

taj radi ali oni 2448 pogotovu sa nastavkom ta ne

I Dinamic Disk je dobra stvar, ja upotrebljavam nekoliko SATA HDDa za backup,filmove i muziku i priključujem ih po potrebi, da nebi zvrjali bespotrebno kada mi ne trebaju.
Neznam za naknadnu lokalizaciju ali postoji verzija na srbskom i još puno jezika.

Dynamic Disk nije hot swap - verovatno ga na desktop računarima koristi vrlo mali broj ljudi.
Dynamic disks were first introduced with Windows 2000 and provide features that basic disks do not, such as the ability to create volumes that span multiple disks (spanned and striped volumes), and the ability to create fault tolerant volumes (mirrored and RAID-5 volumes).
XP mode zavisi od potreba korisnika i sve manje ima neke koristi od njega. Home Premium se može prebaciti na srpski putem Vistalizatora.

Evo isti problem kao iz naslova teme. Po prvi put pokušavam da instaliram win7 sebi i naravno odmah u startu problemčina epskih razmera da me podseti zašto sam sve ove godine koristio XP. Znači nema šta nisam probao, koliko sam samo vremena izgubio na čitanje i isprobavanje svega i ne može da se instalira. Što je najjače problem je dobro poznat i popularan a rešenja nigde. A XP više ne podržava novije firefox verzije, ne pamti login podatke, ima problema sa multimedijom, dxva2, ne pušta online i facebook video kako treba i još što šta ali je za većinu stvari i dalje zakon. Znači ovakvu glupost u životu nisam video da ne možeš ni da počneš instalaciju "naprednog i pametnog" sistema gde je "sve lakše i jednostavnije".
Ploča je Asus P5QL-E, 3 GB rama. Imam više diskova unutra, razne particije, ima dovoljno prostora. Probano nekoliko različitih ultimate i home premium verzija. Probano tri različita optička drajva, dva sata i jedan stari dobri ata. Sa različitim dvd-r i rw medijima. Diskovi su provereno dobro narezani i 100% čitljivi. Probano sa usb fleša više puta, sa win usb dvd toolom, rufusom... usb 3.0 nije problem jer ga ploča ni ne podržava. Probana caka sa prebacivanjem fleš memorije u drugi port, uzalud. Sata mod na ploči stoji na ide, mada pokušano i sa ahci iako ne znam kakve sve ovo ima veze, ovo je po meni nedopustivo da se događa na modernom sistemu. Da se ne zna ni kakve mi pobogu cd/dvd drajvere traži, pa to nije trebalo na win98. I očigledno ima drajver čim vidi i butuje sa dvd-a i kopira podatke.

Poslednja izmena:
Nešto nije u redu kod tebe, da li si samo loše verzije skinuo, ili loše praviš sa rufusom, neispravan USB, antivirus koji obriše neki fajl pri kreiranju, ne znam.

Mozes probati da sa nLite ubacis sata drajvere od tvoje ploce u instalaciju ili skini tvoj hard, prebaci u drugi komp, instaliraj samo win...pa vrati hard kod sebe u komp.Trebalo bi da boot-uje Win tako...

Sent from my Redmi Note 4X

Problem je što instalacija izbacuje istu nebuloznu stvar (da nedostaju drajveri za cd/dvd drajv) za milion različitih problema i na netu ima milion različitih rešenja koja su nekima palila nekima ne. Kod mene je opet bio gotovo unikatan slučaj, izvalio sam nakon dva dana. Imam previše particija pa instalacija valjda nije imala slobodno slovo da adresira... otkačio sam nepotreban hdd i prošlo je sve.
E sad slede kukanja po forumu kako gomila stvari nedostaje ili radi lošije ili je lošije rešeno nego na starom dobrom XP-u, kao i da nađem neku generalnu temu za hejtovanje i pljuvačinu po sedmici :D

Koju tačno grešku ispisuje? Mislim da si loše shvatio poruku, verovatno piše da nema SATA drajvere. Njih možeš da ubaciš sam ili da skineš neku verziju koja već ima integrisane SATA drajvere. Imaš takve na torrent sajtovima, ne nužno piratske, ali sa poslednjim update-ima i sa integrisanim SATA drajverima.

https://www.google.rs/search?client...6.0....0...1.1.64.psy-ab..1.6.839.gVCBRPmE3M8

Prepun je net tih slika i ljudi koji se žale, samo što nigde nema rešenja koje radi za sve ili bar većinu. Istu glupost instalacija izbacuje iz gomile najrazličitijih razloga. Čak i microsoft help i troubleshooting po pravilu samo odmažu i udaljavaju te od rešenja sa nebulozama o brzini rezanja diska, ispravnosti optike, medija, ogrebotinama, prljavštini i gomili drugih gluposti. Po netu neki su rešavali tako što skinu home verziju, nekima je problem bio do usb fleš diska ili čak ima uputstava da se flash prebaci u drugi usb port a greška izignoriše i to je nekima palilo. Mnogima se to događalo u 3.0 portu a prebacivanjem u 2.0 je instalacija prolazila. Nešto sam čitao i o sata i još nekim drajverima koje skinu pa podmetnu. Kod mene sigurno to nije bio slučaj jer je kontroler u ide modu a i čim sam otkačio dva višak hdd-a (ukupno 4 particije) i time oslobodio koje slovo instalacija je prošla. Možda zbog one glupe 100 mb particije otkud znam. Pošto imam ukupno 24 particije i dva optička drajva često mi je problem sa usb diskovima i virtuelnim drajvom nemam slova na raspolaganju pa žongliram. Jednom sam imao sličan problem i pri instalaciji xp-a ali mi nije palo na pamet, skroz sam smetnuo s uma. Isto butuje s cd-a, kopira fajlove i neće da nastavi instalaciju samo je xp prijavljivao da ne može da kopira neki keyboard fajl, znači tipično microsoftski opet te upućuje u pogrešnom smeru, mnogo su nesposobni.

Poslednja izmena:
Nisam naletao na taj problem, sad vidim da na netu ima dosta žalbi. Probaj 8.1 ili 10 ako 7 baš neće. Uglavnom kažu da je problem sa USB-om, ali ako si probao i preko diskova onda ne znam šta bi moglo da bude.

Gadjan: ta greska se ne odnosi direkt na CD/DVD (to je genericni report) vec Win instalacija ne zna kako da barata sa tvojim ATA-SATA chipsetom ili vidi storage samo ne zna sta je tacno...

Identican problem sam imao nedavno sa Gigabyte novijom plocom,gde sam iz znatizelje hteo da napravim preko nLite,vLite i sl programa instalacioni USB sa drajverima...
Sta god da sam uradio,nije upalilo,uvek ova genericka greska,cak i kada sam "nacrtao" instalaciji evo ti drajver,doduse tu je izbacio drugu genericku gresku :)

Sva sreca,Gigabyte ima poseban alat za Win 7 instalaciju koji savrseno radi.

Zekovic,Toxic,covek je resio problem...

Ko je rešio problem? Ne vidim ni onog od pre par godina, ni Gadjan-a da je rešio problem. ( :

Inače, ova greška je vezana najčešće za USB drajver, kada je problem SATA, izbaci drugačiju grešku (da nema harda ili nešto slično).

Napisao sam već, rešeno je, problema nema, tj sve instalacije su dobre, radi i sa optike i sa fleša, nije do medija, nije do drajvera, barem kod mene. Jednostavno imam stari 1TB disk koji je odavno vrsinuo i svako drugi bi ga bacio ;) (health 0% sve se crveni, programi i win se bune, catastrophic failure, mora i u biosu da se isključi smart da bi radilo i da se automatika ne pravi pametna) ali sam ga majstorski isparticionisao :D tako da sam popunio celu abecedu pošto imam još diskova i optiku.

HDD.png

U preostala dva nealocirana prostora se nalaze bad sector-i? :D

I nealocirani prostor i ova hrpa logičkih drajvova koji nisu formatirani. Bad sectori su pravilno raspoređeni po celom disku, svih 19 segmenata/particija koje se ne koriste su totalno neupotrebljivi i prepuni istih ali su ove iskorišćene particije potpuno zdrave jer je pažljivo i precizno isparticionisano. Postoji i očigledan pattern, ko se razume u problematiku pravilno je raspoređeno i segmenti su sve manji i manji. Kao da je otkazao ceo geometrijski sektor, ili više njih. Inače ukupno 200 GB je neupotreboljivo, preostalih 730 je zdravo.

https://en.wikipedia.org/wiki/Disk_sector#/media/File:Disk-structure2.svg

Nazad
Vrh Dno