Šta je novo?

Problem pri instalaciji Windows 7 Ultimate x64 - HITNO!!!

I ta akrobatika je krivica Win 7?

Napisao sam već, rešeno je, problema nema, tj sve instalacije su dobre, radi i sa optike i sa fleša, nije do medija, nije do drajvera, barem kod mene. Jednostavno imam stari 1TB disk koji je odavno vrsinuo i svako drugi bi ga bacio ;) (health 0% sve se crveni, programi i win se bune, catastrophic failure, mora i u biosu da se isključi smart da bi radilo i da se automatika ne pravi pametna) ali sam ga majstorski isparticionisao :D tako da sam popunio celu abecedu pošto imam još diskova i optiku.
Pogledajte prilog 233782

Recimo da ovo spada u Top 10 gluposti koje sam procitao na Benchu ikada! :smash:

I nealocirani prostor i ova hrpa logičkih drajvova koji nisu formatirani. Bad sectori su pravilno raspoređeni po celom disku, svih 19 segmenata/particija koje se ne koriste su totalno neupotrebljivi i prepuni istih ali su ove iskorišćene particije potpuno zdrave jer je pažljivo i precizno isparticionisano. Postoji i očigledan pattern, ko se razume u problematiku pravilno je raspoređeno i segmenti su sve manji i manji. Kao da je otkazao ceo geometrijski sektor, ili više njih. Inače ukupno 200 GB je neupotreboljivo, preostalih 730 je zdravo.

https://en.wikipedia.org/wiki/Disk_sector#/media/File:Disk-structure2.svg

Potpuno pogrešna filozofija.

Uopšte nije potrebno posebno praviti particije za bad sector-e.

Već gde se oni nalaze, jednostavno to treba da bude nealociran prostor, kako bilo koji OS ne bi pristupao njima.

@Dark Magician
Ne, nego je nedopustivo da ne prijavi da nema slobodan drive letter nego da me nesposobnjakovići navode da mi je prljav disk, loše ili prebrzo narezan, da mi je dvd drajv nekompatibilan?! da mi iso fajl ne valja, da treba da flešujem bios ploče ili firmver dvd drajva i slične nebuloze. Sve to isto savetuju i ljudi koji zapravno ne znaja nego nagađaju po yotube i po forumima.

https://support.microsoft.com/en-us...uter-needs-is-missing-or-a-required-cd-dvd-dr

@Marti
To nije glupost nego nešto potpuno suprotno. Moja je lična odluka i moj rizik da li ću da bacim 750 GB u kontejner ili ću da koristim disk. Duksa88 je davno tvrdio da ta particionisanja ne piju vodu, da glava svakako prelazi preko lošiih delova. Prelazi pa šta. U praksi sve radi kao sat godinama.

@Sam633
Ajde ti napravi 20 particija i 19 nealociranih prostora na jednom disku :)

Vrlo je moguće, ako uzmeš digitron u ruke i program koji omogućava particionisanje od sektora do sektora.

Ali prethodno moraš zapisati gde se, na kojim sektorima, nalaze bad sektori.

I naravno, da se pre svega, ne šire. Inače, jalov posao.

Poslednja izmena:
@Dark Magician
Ne, nego je nedopustivo da ne prijavi da nema slobodan drive letter nego da me nesposobnjakovići navode da mi je prljav disk, loše ili prebrzo narezan, da mi je dvd drajv nekompatibilan?! da mi iso fajl ne valja, da treba da flešujem bios ploče ili firmver dvd drajva i slične nebuloze. Sve to isto savetuju i ljudi koji zapravno ne znaja nego nagađaju po yotube i po forumima.

https://support.microsoft.com/en-us...uter-needs-is-missing-or-a-required-cd-dvd-dr

@Marti
To nije glupost nego nešto potpuno suprotno. Moja je lična odluka i moj rizik da li ću da bacim 750 GB u kontejner ili ću da koristim disk. Duksa88 je davno tvrdio da ta particionisanja ne piju vodu, da glava svakako prelazi preko lošiih delova. Prelazi pa šta. U praksi sve radi kao sat godinama.

@Sam633
Ajde ti napravi 20 particija i 19 nealociranih prostora na jednom disku :)

Jer nikome ne pada na pamet da se radi to što si ti uradio. Komp ti je po definiciji neispravan, i nema nikakvog čuđenja da ne radi instalacija.

Možda neispravan po microsoft definiciji, ili po definiciji proizvođača diskova ili prodavaca. Što se mene tiče ispravan je, imam dual boot xp i sedmicu sve radi, sve particije su dostupne, čitljive od prve do poslednje lba adrese kao i fajlovi na njima.

@sam633
Sve sam ja to doktorirao svojevremeno i znam tačno od koje do koje lba adrese se prostiru neupotrebljivi sektori, to je pažljivo i precizno particionisano. Disk već sadrži dve primarne i jednu extended particiju, a 4 su maksimum. Ti probaj da napraviš više od 4 (da ti ostane gomila iscepkanog unallocated prostora) pa javi :)

Što se mene tiče ispravan je

Nije.

Reši sebe bede.
Da se primetiti na forumu, da tražiš uvek nešto najjeftinije, šta god to bilo.

Nažalost, to ide u drugu krajnost, i to onu gde postaješ rob onoga što si uzeo.

Telefon, unimer, itd. Pisao sam ti da moraš da paziš kod unimera, koji si uzeo, na određeni deo, jer nema osigurača. Pa i na Ali-ju imaš Richmeter, jedva skuplji, koji ima neki pišljivi osigurač na 10A, plus neke zaštite. Takođe ima auto-range, pa svakom početniku pomaže da ne spali odmah instrument ili sebe.

Pokušaj da me ne razumeš pogrešno, ali nemoj to raditi sebi. Nije vredno toga.

Baci taj hard disk u kantu.

Zaboravio sam na ovu temu... što se tiče diska naravno da neću baciti 700 GB prostora u kantu jer ga koristim godinama i računar mi radi 24/7 bez problema.
Ne tražim nikad najjeftinije nego najbolje za dat novac. Da je neko predložio taj richmeter sa auto range naravno da bih ga kupio, ali kad sam pitao niko ga nije pomenuo tako da sam kupio neki najjeftiniji krš iz prodavnice. Osigurači su mi nebitni jer realno koristim samo zujalicu i merenje napona do 20V. Odgledao sam i onaj 45min video ali naravno čovek ne živi u Srbiji i plus mu je to hobi pa priča o desetostruko skupljim uređajima da su minimum, znam i ja tako šta valja. Poenta je izabrati korektan od jeftinih, a ne kao ovaj moj što krči umesto da pišti koliko su pipalice loše i neprovodljive. Ja da sam pre toga imao pet različitih u rukama znao bi šta zadovoljava a šta ne

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno