Šta je novo?

Problem pri instalaciji SUSE 9.2 Pro

psihodel

- lektor -
Učlanjen(a)
28.01.2005
Poena
805
Do sada nisam naišao na sličan problem, pa da vidim da li neko ima rešenje...
U pitanju je AthlonXP 2000+ (klokovan da radi kao 2400+), Abit NF7S rev2, MSI GF6600GT, 2X256MB Corsair, SkyStar2 DVB kartica.
Problem se javlja pri instalaciji SUSE 9.2 Pro sa DVD-a. Sve prođe ok do trenutka kada bi trebala da počne instalacija paketa. Tu stane i ni makac. Nekoliko puta sam pokušao da ponovim proceduru i uvek se zaglavi na istom mestu.
Znam sigurno da je disk ispravan (sa njega sam instalirao isti taj SUSE kod sebe pre par dana), kao i da je drajv preko koga se vrši instalacija ispravan.
Ima li neko ideju kako bih ovo mogao da rešim?

Za konkretnu ideju treba vise konkretnih informacija. Znaci, disk je isparticionisan, kod instalacije je receno da linux formatira particije koje su za njega namenjene, podeseno je sve ostalo (kontroleri, karte, vreme, zone, itd), poceo je da kopira pa zaglavio ili pre ili posle ove tacke?

Kod 9.2pro je mene zafrkavao samo grub na masinama sa vecim diskovima, ali je lilo resio problem.

Ja sam imao slican problem pri reinstalaciji a jedina razlika je bila u prikljucenom flash card reader-u tako da kad sam njega "izbo" iz usb-a sve je proslo bez problema. probleme znaju da prave i web kamerice sa integrisanim mikrofonom kad je u pitanju zvuk tako da je najbolje da sve "poizbadas" za vreme instalacije pa da posle nakacis.

Ljudi, hvala na odgovorima.
Instalacija započne OK. U pitanju je Samsung HDD 120GB na kome je odvojeno 15 GB za Linux (u pitanju je neparticionisan prostor). Dakle, instalacija počne OK, jezik, vremenska zona, izbor paketa, YAST sam ponudi da naparavi / particiju i SWAP, ali kada bi trebalo da počne kopiranje fajlova, stane i ćuti.
Pomislio sam prvo da nije do toga što je procesor klokovan (vratićemo ga na noramalu pa ćemo probati).
Pošto nije moj računar ne znam tačno šta je sve poubadano u USB, ali čini mi se da je samo Skener Mustek1200.
Da li je moguće da SkyStar kartica pravi probleme?

Ko sto ljudi rekose izbodi sve iz USB-a i downclock-uj procesor, ja sam i sa jednim i sa drugim imao problema pri instalaciji.

poz.

Ja sam imao isti problem sa instalacijom 9.0 Pro verzije sa (original) dvostranog DVD-a. Jednostavno dođe do instalacije paketa i kraj. Probao sam na više mašina i ni na jednoj mi nije uspela instalacija. Čak sam pokušavao da okrenem DVD na suprotnu stranu (iako lepo piše koje je prva, a koje druga strana), ali ništa nije vredelo. Odustao sam i instalirao sa onih 5 CD diskova koji dolaze u istom paketu (svaki put bez greške)...

Baš smo popodne opet probali da instaliramo. Vratili klok proceora na normalu, vratili memoriju sa agresivnih setovanja, izboli sve iz USB-a i opet dođe do trenutka kada bi trebalo da počne instalacija paketa i ni makac više 🙁
Nemam pojma šta je :wall:

Pa probaj i da izvadis skystar2.

Nazad
Vrh Dno