Šta je novo?

Problem pri igranju Lineage II

JJ Okocha

Slavan
Učlanjen(a)
28.01.2006
Poena
309
...tako je navedeno, jer trenutno to igram najvise, mozda bi se problem javio i u drugim igrama.
A problem je sto ne mogu ni j... 10 min. igranja da sastavim, sto mi nece igra "krahirati". Inace skoro (10-ak) dana sam menjao konfu, sa starim nije bilo problema ,) Sve ostalo radi OK (racunar iz potpisa)
Inace, nakon sto mi se "srusi" igra (disable-vao sam error reporting) dobijam poruke tipa:

CPU: AuthenticAMD Unknown processor @ 2215 MHz with 1023MB RAM
Video: NVIDIA GeForce 7300 GT (9131)

General protection fault!

History: NConsoleWnd::EndSystemMessageParam <- TEXT("SystemMessagePacket") <- UNetworkHandler::Tick <- Function Name=SystemMessagePa <- UGameEngine::Tick <- UpdateWorld <- MainLoop

ili (da ne ponavljam ono iz 1. pasusa)

History: FDynamicActor::Render <- Actor <- TranslucentRendering <- RenderLevel <- FLevelSceneNode::Render <- FPlayerSceneNode::Render <- UGameEngine::Draw <- UWindowsViewport::Repaint <- UWindowsClient::Tick <- ClientTick <- UGameEngine::Tick <- UpdateWorld <- MainLoop

ili

History: UNetworkHandler::Tick <- Function Name=UserInfoPacket <- UGameEngine::Tick <- UpdateWorld <- MainLoop

ili

History: FDynamicActor::Render <- SolidRendering <- RenderLevel <- FLevelSceneNode::Render <- FPlayerSceneNode::Render <- UGameEngine::Draw <- UWindowsViewport::Repaint <- UWindowsClient::Tick <- ClientTick <- UGameEngine::Tick <- UpdateWorld <- MainLoop

.... i tako to, poprilicno saroliko

Ima li ko ideju sta bi trebalo raditi (btw. drajveri za graficku su 91.31).
Pomagajte, pls :crash:
Hvala, unapred!

99,9% je kriv server na kome igras, tj loader. I ja sam imao isti problem dok sam pokusavao da igram na jednom serveru (ne mogu da se setim imena), a kada sam presao na dragon, takva poruka se nije javljala. Greska je verovatno u loaderu same igre. Ne znam preko kog servera igras, jer postoje razliciti nacini da se taj problem resi i za svaki je to razlicito. Najbolje je da odes na forum servera i tamo pogledas jer 100% postoje vec takve teme...znam iz iskustva :D :wave:

U svakom slucaju bolje i to, nego da je nesto hardverski (mada nisam ni sumnjao previse u to, ali me je malo zabrinjavala cinjenica da je na preth. kompu sve sljakalo).
Inace, i ja igram na Dragonu od pocetka igranja, i kazem, nije bilo sl. problema (osim padanja samog servera). Doduse kad malo bolje (hronoloski) razmislim, cini mi se da je sa pojavom C5 (pri updejtovanju same igre nakon instalacije) nastao problem...
Valjda cu nesto skontati :)

Ma imas na dragonu (bar je bilo, ne pratim vise) zilion takvih tema, gde se ljudi zale na isti problem. Search-uj na njihovom forumu, probaj da trazis "General protection fault!", nesto ce ti sigurno izbaciti. Kao sto OZZY83 rece, 99,9% je problem u loaderu, i resava se tako sto obrises sve iz lin2/system foldera i pokrenes njihov dragonnetwork.exe (koji onda skida njihov patch). Imas na nekoj od tih tema sigurno i link ka njihovom system folderu, ako ti iz nekog razloga ovo brisanje ne bude radilo, tako da ga samo ubacis umesto postojeceg system dir-a i igras... A ako ti ovo ne pomaze, onda spadas u onih preostalih 0.1% :S:

Ma, kontam ja to ljudi, ali problem je sto nakon toga (brisanja svega iz sistem foldera), pri ponovnom update-u za pojedine fajlove umesto "done", bude "failed"...
Ali, uteha je sto nisam jedini sa sl. problemom, kao sto rekoste brdo ih je sl. na dragon forumu :)
Tnx, anyway!

Probaj overwrite gameguard direktorijuma sa ovim zipovima (odvojio sam ih jer je ogranicenje na 1MB za attachment) ali prvo napravi backup. I meni se desavalo slicno a bas je bio problem u ovom. Jedino sto mozda nece biti ok je sto sam ja na Lineage2 Paradise serveru ali ne mislim da koriste razlicite verzije ovog programa. Probaj pa sta bude :D

Prilozi

• gameguard1.zip
    478.9 KB · Pregleda: 41
  • gameguard2.zip
    690.3 KB · Pregleda: 34
Jos pre nekoliko dana sam preinstalirao windows (10-ak dana nakon kupovine nove konfe :[), ali sta je tu je...
Sada stvari rade kao ranije, mada se desilo 1-2 puta u ovih par dana slicna stvar, ali je to bilo, po opisu greske, nesto sto nema veze sa stvarima navedenim u topicu.
Inace, pokusavao sam sve navedeno u postovima, ali jednostavno su pojedine stvari "failed to update", nesto je uspelo da se apdejtuje, a nesto nije. Nakon preinstalacije, se sve apdejtovalo, i ocito da radi :)
Btw., kopajuci po raznim forumima, skontao sam da dosta ljudi ima sl. problem, doduse ne znam jesu li svi resenje pronasli u preinstalaciji oper. sistema.
Anyhow, thanks to all who took part in discusion!

Nazad
Vrh Dno