Šta je novo?

problem prebacivanja fajlova izmedju umrezenog pc w7 i media playera

milkobgd

Čuven
Učlanjen(a)
30.07.2010
Poena
775
ako neko zna savet,
ovo su elementi:
Emtec media player sa ugradjenim hd, bt, lan i wlan podrskom
mts adsl
pc sa w7

ranije sam imao ovo umrezeno ovako, kablovski net, ruter, lan u pc sa wistom i wlan vezan emtec player. sljakalo je bez problema tj u mrezi su se videla oba uredjaja(koliko se secam u network neiborhood) i mogao sam sa pc izmedju njega i playera da prbacujem fajlove.

sada imam adsl ruter, wlan vezan pc sa w7 a lan vezan player. torente player skida bez problema(komandom sa pc preko ip adrese) ali na pc ne vidim u mrezi Emtec player pa tako ne mogu ni fajlove da pebacujem sa jednog na drugi.
hvala

i srecna vam nova godina svima

Sve je u ruteru, treba proveriti koja je work grupa na kompu to jest uredjaju,dobro je da budu ista, recimo WORKGROUP, probaj dodeli i kompu i uredjaju staticke ip adrese, pogasi firewall-ove ako ih imas i na kompu i na ruteru itd....sve u svemu ako medija plejer ide na net ,kao i komp, neovisno od toga da li putem wlan ili lan oni moraju da se vide to jest da vidis u network places sve sto treba itd....

Hvala na savetu. Ovo sto si mi napisao malo prevazilazi moje znanje pa cu morati da nahvatam nekog da mi dodje kuci.
Samo jos jedna stvar.
Kada pc vezem kablom u mrezu, umesto wifijem, onda mi se pojavi u networku i emtec player pored pcija i sve radi kako treba. Ja bih to isto samo sa wifi. Jel menja mozda nesto u tvom savetu ili ne.

Vrh Dno