Šta je novo?

problem povezivanja tableta na pc preko usb- ne vidi uredjaj

kefalo81

Slavan
Učlanjen(a)
26.04.2008
Poena
350
tablet je asus memo pad 7 ,nov star 5 dana.
računar na koga konektujem radi na xp.
probano na dva računara i nigdje mi ne prikazuje da sam ga povezao sa kompom tj. ne nudi mi opciju mount koju dobijam kada povežem android telefon sa računarom.
promjenim opciju sa mtp na ptp i tada mi prepozna uredjaj ali kao kameru. kada vratim na mtp ne prepozna mi uredjaj.
šta da radim, u čemu je problem.
da li je pokvaren.
napravio sam update firmwarea ali je problem ostao isti.

A Usb debugging, jel' cekiran ili nije?

Rješeno, nažalost jedan od kompova će mi morati preći na sedmicu mada mogu ja i sa čitačem još da guram.

Може некад да буде проблем и до USB прикључака. Мени Nexus 7 ради без проблема накачен на USB hub док на прикључцима на предњем делу кућишта ни да чује иако на њима сви други уређаји раде без проблема.

Do pre neki dan na mom Windows 8.1 sasvim sam normalno koristio prebacivanje fajlova sa PC na tablet putem USB veze.
Kada ubodem USB u komp, i u tablet, na tabletu se pojavi ono debugging, ja kliknem OK, i onda se pojavi u Total Cmd, posebno slovo(particija) za tablet (TERRA101)
Međutim od pre neki dan, nema ništa od toga. Sve isto uradim, ali avaj.
Sada komp, uopšte ne vidi tablet. Znači ne vredi ni ona napredna podešavanja, tamo u settings gde ima taj debugging. Štikliram to, ali ništa se ne dešava.
Uopšte ga u kompu nema u onim device and printers.
Sa HTC Desire X telefonom je ista stvar, samo što ga komp prepozna, ali pored Android Phone stoji onaj žuti trouglić koji opet ne dozvoljava da bilo šta radim.
Ovo je da poludim.
Koji mu je đavo bio od pre neki dan, stvarno ne znam.
Možda je počeo Windows 8.1 da dovlači neke updateove, pa da je to poremetilo sve.
Sad, listajući po forumima, svi kažu kao potrebni su drajveri za taj tablet.
Sve da je i tako. Ja živ da nisam, ako negde postoje drajveri za ovaj ****ni GoClever Terra 101 tablet.
Ja ih nisam našao NIGDE. To jednostavno ne postoji.
Uradio sam i system restore na računaru, ali opet isto.
Fabrički sam resetovao tablet. Ma, kakvi.
Ja ne znam šta da radim. Ovo je da čovek izađe iz kože.
Evo sad je (dok ovo pišem) skoro pola 6 ujutru.
Da, prostite od ponoći se *****avam sa ovim, i već sam na kraju živaca.
Tablet mi je bio zgodan da ga ponesem na posao, prebacim sa kompa neke serije, i brže mi prođe dežurstvo.
Međutim, kako sad stvari stoje ja imam beskorisnu spravu.
Ako iko živ ovde na forumu ima konkretno rešenje, neka pomogne.

Ni moj laptop sa win 7 nije hteo da prepozna Acer iconia a1-830 isla sam na device manager ...nasla usb port i isla na update i proradilo je.

Imam isti problem sa mojim Asus Transformer Padom TF300 T koga od pre nekog vremena PC ne prepoznaje (za razliku od laptopa koji ga odmah prepozna). Probao sam sve opcije (ukljucujuci i ponovno instaliranje drajvera) i na kraju presao na AirDroid, sa kojim bar nema nikakvih problema...

Kako funkcioniše taj AirDroid?
Sad sam bio na njihovoj stranici.
Da l' se ta aplikacija instalira i na PC i na android uređaj.
Postoji li mogućnost povezivanja više android uređaja (tablet, nekoliko mobilnih) sa PC
putem te AirDroid apps?

Preuzmes aplikaciju sa Google play-a na android uredjaj, a na PC-iju koristis klasican web browser, sa adresom http://web.airdroid.com/. Naravno, napravis nalog (mozes da koristis i Facebook nalog) i to je to. Radi brzo, i mozes da koristis za vise android uredjaja.

Imam asus hd 7 i imao sam slican problem, na xp nikako nisam mogao da povezem preko usb tablet dok slucajno nisam nasao resenje. Racunar mora da ima instaliran WMP 11, ima na netu kako ga instalirati ns xp,posle toga instalirati drajvere i racunar sa xp vidi tablet kao mefija uredjaj,vidi internu memoriju kao i mikroSD karticu, mogu da se kopiraju i brisu fajlovi. Probano na vise racunara i svuda radi.

Bez vređanja.
XP, bro?!?!
Pa, Windows 7 je istorija.
Kako ovaj problem rešiti na Windows 8.1

Vrh Dno