- Učlanjen(a)
- 25.07.2002
- Poena
- 1,105
Moja oprema
- CPU & Cooler
- Xeon 5670 (6c/12t) @ 4.3Ghz
- Matična ploča
- ASUS P6T Deluxe v2
- RAM
- 48Gb HyperX DDR3 @ 1666Mhz
- GPU
- Gigabyte 1060 6Gb
- Storage
- Kodak 512Gb + 16Tb RAID
- Zvuk
- Creative Audigy2 ZS
- PSU
- Zalman ZM600-HP (Heat-Pipe :) )
- Kućište
- Alexander Weiss (glass front + glass side)
- Monitor
- AOC 32" IPS
- Miš & tastatura
- G602 & Drevo 87 key (Red Switch)
- Ostale periferije
- MX Master 2 & K380
- Mobilni telefon
- Moto G9 Plus
- Pristup internetu
- Kablovski internet
Od kako sam uradio vdimm mod, imam sledeći problem:
Ugasim računer uveče i ujtru kada ga palim prilikom prvog paljenja ploča se ponaša kao mrtva ili kao kad preterate sa OC-om. Rade fanovi nema slike na monitoru, leda na tastaturi, ne podiže sistem (HDD ne radi)...
Onda je potrebno "mauelno" gašenje, i pri sledećem paljenju dobijam poruku "The sistem is failed to try several times before..." Ploča ima neku zaštitu u BIOS-u i vraća sva podešavanja ne default.
Kada tako podignem sistem i posle restarta ispodešavam sve u BIOS-u na max stabilne OC vrednosti, sistem može da radi danima neprekidno, mogu da ga restartujem 1000 puta, neće se ponoviti onaj "bug" sa početka texta, sve dok mašina ne provede nekoneko vreme ugašena.
Šta da radim, nije valjda da moram da uklanjam vdimm mod?
Ugasim računer uveče i ujtru kada ga palim prilikom prvog paljenja ploča se ponaša kao mrtva ili kao kad preterate sa OC-om. Rade fanovi nema slike na monitoru, leda na tastaturi, ne podiže sistem (HDD ne radi)...
Onda je potrebno "mauelno" gašenje, i pri sledećem paljenju dobijam poruku "The sistem is failed to try several times before..." Ploča ima neku zaštitu u BIOS-u i vraća sva podešavanja ne default.
Kada tako podignem sistem i posle restarta ispodešavam sve u BIOS-u na max stabilne OC vrednosti, sistem može da radi danima neprekidno, mogu da ga restartujem 1000 puta, neće se ponoviti onaj "bug" sa početka texta, sve dok mašina ne provede nekoneko vreme ugašena.
Šta da radim, nije valjda da moram da uklanjam vdimm mod?