Šta je novo?

Problem , pomozite ako mozete(ploca)

Milanche

Čuven
Učlanjen(a)
21.05.2002
Poena
619
Posedujem plocu kojaje izneneada prestala sa radom!Tacnije kad se upali komp da samo informacije o biosu i tu zakuca!
Posle eleminisana mogucuih uzroka(hard ,graficka..) dosao sam do zakljucka da je ipak ploca riknula, tj. primetio sam da je jedan kondezator blago ispupcen na gornjem delu u odnosu na ostale na ploci!
Ploca je dobra mada nije novije generacije pa mi je zao samo da je bacim !
Zato vas molim da ako znate negde nekog ili nesto ko to moze da popravi
i pomogne bio bih zahvalan!!!

Milan

Milanche je napisao(la):
Posedujem plocu kojaje izneneada prestala sa radom!Tacnije kad se upali komp da samo informacije o biosu i tu zakuca!
Posle eleminisana mogucuih uzroka(hard ,graficka..) dosao sam do zakljucka da je ipak ploca riknula, tj. primetio sam da je jedan kondezator blago ispupcen na gornjem delu u odnosu na ostale na ploci!

Milan

A koja je ploca u pitanju?

Milanche je napisao(la):

Milan

Pa probaj kod laxduke-a mada cisto sumljam.

Ko je laxduke?
Neki kontakt email ili tel?

Milanche je napisao(la):
Ko je laxduke?
Neki kontakt email ili tel?

Lik koji ubedljivo najvise zna o kompovima na forumu, posalji mu poruku na pm.

Ovako, pojasnjeje i odgovori na neka pitanja

Izvinavam se sto ranije nisam dogovorio:
kao sto sam rekao ploca je prestala sa radom odjednom!Da info o biosu i stane!
Ostalo sam ranije napisao, samo sam primetio da je JEDAN kondenzator otprilike na sredini ploce(odmah pored AGP slota) blago naduven i malo se klima !Ima dve vrste kondezatora na ploci skupina manjih i veci koji se uglavnom nalaze kod izlaznih porotva!Ovaj sto je produvao je manji!
Ploca je pre jedno pola godine, malo me *****avala(sad kazem ploca jer ispade da je ona) jer kad upalim komp samo je pistao u stilu onog pistanja kao da memorija nije dobro uglavljena ili graficka nije dovoljno duboko ubodena u AGP slot!Nekad je tako pistao(retko) a nekad samo krene isprve !Elem ja sam se iznervirao otvorio sve kartice rasklopio plocu ocistio od prasine, kuler ocistio...., bajao, klao pilice i prinosio krv bogovima, sve pazljivo lepo ubo nazad i od tad do pre 10 dana sve besprekorno funkcionisalo!
Ploca je:
Gigabayte GA-BX2000
Intel 440 BX AGP set
podrzava Intel Pentium II i Pentium III procesore do 650 MHZ(ali updatetom biosa verovatno i vise=zato me zao da je bacim jer za male pare imao bih bolji komp, tj. brzi procesor bez promene ploce)
Magistrale 66/100/133 mhz i par izmedju
Nista integrisano
ATX , 4 DIMM podnozja max 1GB sdrama
Dual Bios , 2 ISA slota, 4PCI i jedan AGP, 2 USB porta ps/2 mouse i ps/2 keyboard.....itd klasika
Slot1
CPU over voltage protect i overheat protect...
......
Fina plocica u ono bvreme ali i danas!
Ploca je kupljena pocetkom prosle godine!
Uz nju imam(o):
Celeron na 400 mhz
MSI GF2 MX TV OUT
Yamaha SB
Lucent modem

E sad da li neko zna da li to moze da se opravi i gde(kapiram nije valjda tesko da se opravi jedan kondenzator,ako je stvarno samo do nejga) , ili ako je neko imao nekog slicnog iskustva pa je opravljao , svaka je pomoc dobordosla , br. tel. radionice , mail ljudi.............!
Bitna mi je i cena opravke to jest nisam neki paradzija , da ne ispadne opravka skuplja od ispravne polovne ploce!
Unapred zahvalan!
Milan
[email protected]
063376126

hmm

Poz

Sad mi je srcu proradilo ali sam vlasnik iste ploche i jako mi je draga imam je vec 2,5 godine ali na zhalost ne znam nikoga ko bi je opravio

Drzhim palcheve da je opravish

Da li je neko nosio na opravku plocu kod ovih nasih vecih firmi koje prodaju kompove i hardver npr .Monitor, List,.......... i dali oni to rade!
Koja su iskustva vasa?

Milanche je napisao(la):
Da li je neko nosio na opravku plocu kod ovih nasih vecih firmi koje prodaju kompove i hardver npr .Monitor, List,.......... i dali oni to rade!
Koja su iskustva vasa?

Ako se ne varam, valjda ovi iz PC diskonta popravljaju ploce. Telefon nemam, ali oni su negde na Mirijevskom bulevaru 41z(ili tako nesto, nemoj da me drzis za rec).

Nazad
Vrh Dno