Ovako, pojasnjeje i odgovori na neka pitanja
Izvinavam se sto ranije nisam dogovorio:
kao sto sam rekao ploca je prestala sa radom odjednom!Da info o biosu i stane!
Ostalo sam ranije napisao, samo sam primetio da je JEDAN kondenzator otprilike na sredini ploce(odmah pored AGP slota) blago naduven i malo se klima !Ima dve vrste kondezatora na ploci skupina manjih i veci koji se uglavnom nalaze kod izlaznih porotva!Ovaj sto je produvao je manji!
Ploca je pre jedno pola godine, malo me *****avala(sad kazem ploca jer ispade da je ona) jer kad upalim komp samo je pistao u stilu onog pistanja kao da memorija nije dobro uglavljena ili graficka nije dovoljno duboko ubodena u AGP slot!Nekad je tako pistao(retko) a nekad samo krene isprve !Elem ja sam se iznervirao otvorio sve kartice rasklopio plocu ocistio od prasine, kuler ocistio...., bajao, klao pilice i prinosio krv bogovima, sve pazljivo lepo ubo nazad i od tad do pre 10 dana sve besprekorno funkcionisalo!
Ploca je:
Gigabayte GA-BX2000
Intel 440 BX AGP set
podrzava Intel Pentium II i Pentium III procesore do 650 MHZ(ali updatetom biosa verovatno i vise=zato me zao da je bacim jer za male pare imao bih bolji komp, tj. brzi procesor bez promene ploce)
Magistrale 66/100/133 mhz i par izmedju
Nista integrisano
ATX , 4 DIMM podnozja max 1GB sdrama
Dual Bios , 2 ISA slota, 4PCI i jedan AGP, 2 USB porta ps/2 mouse i ps/2 keyboard.....itd klasika
Slot1
CPU over voltage protect i overheat protect...
......
Fina plocica u ono bvreme ali i danas!
Ploca je kupljena pocetkom prosle godine!
Uz nju imam(o):
Celeron na 400 mhz
MSI GF2 MX TV OUT
Yamaha SB
Lucent modem
E sad da li neko zna da li to moze da se opravi i gde(kapiram nije valjda tesko da se opravi jedan kondenzator,ako je stvarno samo do nejga) , ili ako je neko imao nekog slicnog iskustva pa je opravljao , svaka je pomoc dobordosla , br. tel. radionice , mail ljudi.............!
Bitna mi je i cena opravke to jest nisam neki paradzija , da ne ispadne opravka skuplja od ispravne polovne ploce!
Unapred zahvalan!
Milan
[email protected]
063376126