Šta je novo?

Problem ploča ili hard

loshmiBG

Slavan
Učlanjen(a)
01.04.2008
Poena
304
Pozdrav

Imam sledeći problem,a pretpostavljam da je hard u pitanju.Komp u normalnom radu zablokira,čuje se hard nenormalno i tako nekih pola minuta,zatim izbaci plavi ekran i poruku dumping phisical memory i ne može da butuje tj kao da nema harda.
C2D 6750
GA DS3 P35
GEIL 2x1GB Ultra
Palit 8800GT Sonic
Case:CM690+CM550W RealPower
Maxtor500GB SATA2
komp kupljen pre tri meseca,sve je radilo normalno do pre jedno mesec dana i sada se sve češće dešava.Još da kažem da radi konstantno tri meseca bez gašenja uz redovan restart.
Pls help

Cim se cuje hard onda verovatno da je problem u njemu.
Ako imas garanciju onda pravac kod prodavca pa neka on utvrdi sta je i kako je.
A sto se tice gasenja i restarta mogao bi da im malo zamenis uloge, tj. da ga "vise" odmaras (gasis) a manje restartujes :)

Definitivno trebas da reklamiras konfiguraciju. Moze da bude hard, mada ne vidim zasto bi se komp zakucao od harda. Pre mislim da je u pitanju nesto drugo (a moze da bude svasta, kao sto su grejanje CPU-a, problem sa plocom, memorija, mem slot....). Ako nemas uslova i znanja da menjas jedno po jedno i da se sam igras onda nemoj uopste da razmisljas nego komp u servis.
I jos nesto, nije potrebno da odmaras komp uopste. Slobodno teraj u nedogled...

Mozda napajanje .......

Može komp da blokira zbog harda. Testiraj prvo hard, a onda i ram.

Ovako mozes da proveris da li hard pravi problem: iskljucis hard i pokrenes neki live cd sa operativnim sistemom, ako radi kako treba onda je hard problem.

Hvala za pomoć...ovako testirao sam sve sa hirens boot programima,sve je proslo ispravno sem sto hard disk prijavljuje 15gresaka tj 1 bad sector(dali je taj bad sector moguć uzrok ovom problemu?)
Odradio je uspešno fix.Sad sam u dilemi,dali da prijavim reklamaciju,jer je disk relativno nov(par meseci a ima garantni rok od 3god.),ili da ga ne diram(disk mi je full svakoraznih multimedijalnih sadržaja)

Pa posto si ga opravio kako ces da dokazes da je imao bad sektore? Inace ja licno bih ga reklamirao.

bad sectori su fizicko ostecenje na disku i oni ne mogu da se poprave. Testiraj HDD uz Maxtor PowerMax, imas ga na Hiren's Boot cd-u. Uradi test od 90sec i extended test, ako je neispravan hdd dobices diagnostic code, zapisi ga i sa tim kodom reklamiraj disk.

Mogu da se isprave ali ne svi. Nastaju kad glava dotakne plocu diska (na primer), mada mislim da mogu nastati i iz nekih drugih razloga. Mogu se opraviti programom kao sto je, na primer, HDD Regenerator.

Pozdrav

Imam sledeći problem,a pretpostavljam da je hard u pitanju.Komp u normalnom radu zablokira,čuje se hard nenormalno i tako nekih pola minuta,zatim izbaci plavi ekran i poruku dumping phisical memory i ne može da butuje tj kao da nema harda.
C2D 6750
GA DS3 P35
GEIL 2x1GB Ultra
Palit 8800GT Sonic
Case:CM690+CM550W RealPower
Maxtor500GB SATA2
komp kupljen pre tri meseca,sve je radilo normalno do pre jedno mesec dana i sada se sve češće dešava.Još da kažem da radi konstantno tri meseca bez gašenja uz redovan restart.
Pls help

Hmm...
Ja sam imao slican problem, i verovao ili ne, kod mene nije u pitanju bio ni hard, ni maticna - vec sata kabel!?!!!:zgran:

Ne kazem da je to problem kod tebe, ali svakako probaj sa novim sata kabelom, sta te kosta(50-100din:D:d).

Bas sam to hteo da kazem - probaj sa drugim kablom, eventualno drugim kablom za napajanje hard diska

nema veze sa chipset-om....

@gsimon

Posto znam da se ti dosta razumes u vezi sa hard diskovima, imam jedno pitanje za tebe. Jel moze HDD Regenerator stvarno da popravi bad sectore. Ja bad sectore na HDD-u shvatam kao fizicko ostecenje i da je nemoguce popraviti?

@losmiBG
Ma konfiguracija ti je totalni krš, ne znam samo ko te nagovorio da kupuješ te komponente!!!:D:d:D:d:D:d

isti problem sam imao samo sto je kod mene bio problem u onom strujnom kablicu za sata disk (nastavak) gubio kontakt i smarao komp, isto plavi ekran dumping memory il tako nesto nem pojma...

izvadio i lepo ga namestio i evo shljaka sve

takodje i kod mene je to zbog kabla jer je izgleda losh i kad ga nekad stavim to se pojavljuje i onda ga malo pomerim i sve radi...

a kablovi su bar jeftini....

ne treba se sa njima igrati....

Nazad
Vrh Dno