Šta je novo?

problem pentijum II i video kartica

Don50

Čuven
Učlanjen(a)
21.12.2001
Poena
609
Hocu da gledam DivX filmove na pentijum II 333 MHz. Ali video kartica mi je sa 2 MB i film ide sa prekidima. Verovatno je video karica spora pa bih je zamenio. Koju video karticu mogu da koristim od ovih sada ili nekih ranijh. Jer su mi rekli da GF nemogu pa se pitam koju.

ako ti je procesor k6/2 nisam siguran da mozes sa njim gledati filmove
ukoliko je celeron onda ok
sto se tice kartice, uzmi bilo koju od 4mb pa na gore, bitno je samo da nije noname, vec od nekog poznatog proizvodjaca (nije ti bitan cip niti brzina).

Ne moras da uzimas karticu vec zameni procesor sigurno je do njega. Ja sam kod ortaka namestio Chaintech 6OJA3 i 766 celeron i karticu S3 Virge sa 2 mb i pustio dva filma od jednom i oba idu savrseno. Prosto nisam mogao da verujem. Tako da vise sumnjam na tvoj procesor nego na karticu.:wave;

Prežvakana tema X puta (search opcija, pa vidi raznorazna iskustva).
Ukratko:
Probaj najpre ono sto ništa ne košta:
- Promeni codec
- Promeni plejer (Radlight starija verzija je bila dosta brza)
- Spusti rezoluciju u 640x480, smanji broj boja (ako ti je paleta 24 bita na 16), pre puštanja filma.
- Najdrasti?nije- promeni OS, uzmi neki manje zahtevan.
- Svetogr?e za mnoge ovde: Nadji kroz search opciju na benchu post u kome se pominje DivX plejer koji radi iz DOSa, napravi butabilni CD sa tim plejerom i uživaj...

Dalje ideš na ekstremnije varijante :D koje su za mnoge ovde "mala maca"-overklok procesora. Taj tvoj bi uz dobru plo?u (ako je imaš a to ne znamo), hladnjak i nešto sre?e mogao da overi 500MHz na 100FSBu, ukoliko je celeron. Ako je u pitanju pravi PII, ne znam dokle ?eš sti?i, ali probaj...

Tek kada ispucaš ove besplatne mogu?nosti, odlu?i se za neku kupovinu.

Ako ne igraš igrice, jeftinije rešenje od neke GF kartice je možda neki Savage, neki Ati, neki Banshee (bio je svojevremeno asus banshee na oglasu za 10ak€). Drugo skuplje rešenje je da se uveriš da ti plo?a podržava brže procesore i da nadješ neki Celeron2 566 koji ?eš da overiš na 850, što ?e ti zna?ajno ubrzati i ostale operacije (opet ne znam šta si podrazumevao pod PII koji imaš, ako je slot1 ili S370 plo?a ovo prethodno re?eno je primenjivo, ako je SS7 i imaš neki Cyrix ili AMD K6-2 druga su pravila igre...).

PII@300-500MHz sa nekom 8MB graf vrsi posao.
Postoji takodje najnezahtevniji div-x player (za DOS) tako da ti je to najbolje resenje.

Btw: zemljace nije pentijum nego pentium

Hvala za ono PENTIUM.

Procesor je celeron na 333 MHz. A video kartica Cirrus Logic 5464 v1.70 sa 4 MB.
Ali maticna ploca je Gigabyte BX koja ne dozvoljava ubrzavanje procesora tako da mi ostaje jedino mozda neka nova graficka kartica mozda ATI Radeon 7500 ili nesto slicno.

I dalje primam savete.

Don50 je napisao(la):
Hvala za ono PENTIUM.

Procesor je celeron na 333 MHz. A video kartica Cirrus Logic 5464 v1.70 sa 4 MB.
Ali maticna ploca je Gigabyte BX koja ne dozvoljava ubrzavanje procesora tako da mi ostaje jedino mozda neka nova graficka kartica mozda ATI Radeon 7500 ili nesto slicno.

I dalje primam savete.

AKo ploca ima samo magistrale 66 i 100, onda je bedak.
Ali, ako ima i 75 i 83 Mhz, stavi na neku od tih, npr. na 75 Mhz FSB, radice bez dizanja voltaze.
Sve u svemu na Celeronu 333 moralo bi da radi ako se sve dobro podesi.
Uzmi graficku ATI Rage sa 4 ili 8 Mb AGP ili Matrox G200 8 Mb AGB, jos bolje.
Tako bi moralo da radi.
Umesto neke nove skupe graficke kao sto je GF2 ili ATI 7500, bolje je da prodas taj procesor, a uzmes malo brzi 500-533 Mhz i neku od preporucenih grafickih.

Nazad
Vrh Dno