Šta je novo?

problem oko umrezavanja sa TP-LINK 340g

tucko019

Slavan
Učlanjen(a)
27.08.2007
Poena
309
nisam siguran da li je do samog rutera ili ne...

preko tog rutera sam povezao SBB i radi na dva racunara bez problema, ali treci ima problem...

ni ruter a ni komp ne propoznaje bilo sta, kao da nije ni ukljuceno. sumnjao sam da nije kabli prekinut ali nije. primetio sam da na racunaru nema instalirani drajveri za network adapter.

ti drajveri bi trebali da idu uz DVD koj ide uz plocu, instalirao, isprobao na na razne nacine i nista....uopste ne prepoznaje da ima mrezna a ploca je M2N68-AM

da li neko mozda ima neko resenje, za taj problem...

Pogledaj u biosu da li ti je ukljucen network adapter.... zato ga u windows-u i ne vidis... jer je integrisan na ploci

U Device Manager-u moras imati Network Adapter, inace nema sanse da proradi.
Prvo sto treba da probas je da skines nove drajvere za mreznu sa neta. Takodje, potrazi na Googlu, da li neko ima slicnih problema sa istim modelom ploce.

Pogresno si nazvao temu, trebalo je da pise:
Problem oko umrezavanja sa M2N68-AM, jer je problem u tom racunaru, a ne u ruteru...

skinuo sam drajvere i sve su razlicite verzije i dalje nece...

pored network adapter uvek stoj znak uzvika u zutom touglu i nece ...

da nije hardverski problem?

Moras toj mreznoj kartici [na ploci] dodeliti adresu rucno,jer nece automatski.
Imao sam to isto kod takve ploce.
Znaci das joj na primer 192.168.1.100, subnet je uvek 255.255.255.0,a default getaway je adresa routera preko kojeg ides na net i to radi bez problema sa tom plocom.
pozz

ok probacu kasnije, pa javim sta se desava...mada znam sta ce se desiti unapred... :)

Moras toj mreznoj kartici [na ploci] dodeliti adresu rucno,jer nece automatski.
Imao sam to isto kod takve ploce.
Znaci das joj na primer 192.168.1.100, subnet je uvek 255.255.255.0,a default getaway je adresa routera preko kojeg ides na net i to radi bez problema sa tom plocom.
pozz

To jedino ako ruter nema DHCP (a ima) ili je nesto windows u autu.

re:

Za Zevs-a,
Nisi procitao od pocetka,da je naveo dva racunara koji rade preko tog rutera,a "zeza" ga samo taj jedan,sa tom maticnom plocom.
Ja sam na takvoj ploci morao da zadam adrese,jer nikako nije htela da je
'uhvati" preko DHCP-a. Na isti port zakacim moj laptop i on radi bez problema.
pozz

Jel imaš samo tu integrisanu mrežnu na tom računaru? Probaj da resetuješ bios, meni je to upalilo, ali ja sam imao PCI karticu ali isti problem, driveri instalirani a imao sam onaj žuti uzvičnik i kartica ne radi.

hmm bios...dobro si me podsetio. sacu probati to. mozda upali

Nazad
Vrh Dno