Šta je novo?

Problem oko racunara :(

Mara26

Poštovan
Učlanjen(a)
06.02.2015
Poena
54
Cao svima

imam jedan racunar koji je radio i sada ne radi... ne znam tacan razlog.

Kada ga upalim svetli mi lampica da je upaljen i ona druga lampica (valjda to znaci kad HDD radi). Medjutim, otvorim kuciste otkacim kablove za hard disk i upalim ga ponovo i isto se desava.... sta moze da bude?:S:

Maticna ploca 99,9%...

Da li se cuju ventilatori? Da li imas neki zvucni signal? Da li prolazi crni ekran sa informacijama kojekakvim? Da li dize BIOS? Sta se desi kada ga upalis i popale se lampice?

Da li se cuju ventilatori? Da li imas neki zvucni signal? Da li prolazi crni ekran sa informacijama kojekakvim? Da li dize BIOS? Sta se desi kada ga upalis i popale se lampice?

Ventilatori rade (ima samo na procesor i napajanje), ne cuje se nikakav zvuk... na zadnjem delu kucista nema mogucnost da se vidi da li svetli zelena ili crvena lampica... i da.. kad upalim nista se ne desava... monitor crn, lampica za power je upaljena i lampica za HDD svetle stalno. Ploca je: Gigabyte - GA-M61PME-S2. Da li tu ima neka testiranja ili kako da utvrdim da je ploca?

Izvadi naponski kabal iz napajanja,vadi bateriju biosa pa na prazno par puta start dugme.
Vrati sve i pokusaj ponovo..
Ako to ne pomogne, idemo na "karton" verziju.

Izvadila sam kabal iz napajanja i bateriju na desetak minuta... pritiskala start dugme i vratila posle bez kabla za hard disk i nije htelo... pokusao sam i sa hard diskom isto nije htelo... :(
Kako to na karton verziju?

Mozda i nece, pojacaj zvucnike, mozda ti dize sistem...a tebi ne radi graficka, monitor, kabal neispravan...
Ne vidis, a sistem se podize...ne znam koji sistem koristis, ako se logujes sa sifrom, sacekaj pa kucaj naslepo.

Pa ako ne radi graficka, nece ni racunar...ne znam kako ce da baci sliku, ako grafika ne radi?!

Mozda je nesto defektno od toga sto sam nabrojao, ne daje sliku na monitor ili sam monitor zeza.
Nisam rekao da je 100% to, ali mozda je do toga...nista ne kosta da proba.

Graficka je integrisana.. Nije do monitor, drugi racunar tu radi..... da li moze graficka koja radi na starijem racunaru (DDR1, ATA HDD da se ubaci na taj cisto da probam?

Moras da znas da li je AGP ili PCI-e karta?
Ako je PCI-e onda moze, ATA hard moze na tu plocu, DDR1 ne moze, samo DDR2 memorija.
Ako stavis graficku, moraces vise puta da vadis bateriju bios, nece ta ploca da ocita katu odmah.

Poslednja izmena:
Mozda je nesto defektno od toga sto sam nabrojao, ne daje sliku na monitor ili sam monitor zeza.
Nisam rekao da je 100% to, ali mozda je do toga...nista ne kosta da proba.

Pa racunar ne prolazi POST, tako da.....

Pa po opisu problema, ocigledno je da ne prolazi....

Pc mozda podize sitem, ali ti ne vidis to, monitor se ne ukljucuje i ti izvadis plocu i bacis..
Mozda je stvarno ploca ili se mozda kabal malo izvukao?

Kada pc podize sistem hdd led blinka, a ne svetli kostantno kao sto je opisano u problemu...i cuje se uglavnom rad hdd-a... :)

Pa blinka kod sata, kod ATA puzeva kad zakuca to se ne gasi dok udje u win a tu se ne smiruje jedno vreme.:d

Ok, pobedio si... Racunar moze da radi ako ne radi grafika....Ja sam to tek danas saznao...u kojoj sam ja zabludi ziveo.... :)

Ok, pobedio si... Racunar moze da radi ako ne radi grafika....Ja sam to tek danas saznao...u kojoj sam ja zabludi ziveo.... :)
Kako tako pouzdano znas da graficka ne radi?
A i Damir je otkinuo jedan pin na procesoru u medjuvremenu! :d

Da li postoji mogucnost da je do napajanje? Koliko W treba da bude za tu plocu? Izvadila sam i procesor i isto se desava... :(

Mozda i nece, pojacaj zvucnike, mozda ti dize sistem...a tebi ne radi graficka, monitor, kabal neispravan...
Ne vidis, a sistem se podize...ne znam koji sistem koristis, ako se logujes sa sifrom, sacekaj pa kucaj naslepo.

Da ti ne boldujem, ali citiram "mozda ti dize sistem...a tebi ne radi graficka"....

Ne radi, ne znaci da je kompletno crkla, pa ja sam skoro reklamirao jednu takvu.
Popijem crni ekran i nista nema, ekran se normalno ugasi ali ne pokazuje da nema signal.
Par puta mi se desilo kod ukljucivanja kompa, nema nista ekran se ne pali, a sistem se podigne.
Evo ti i ja se ovde nabedjujemo oko nepostojece ploce i graficke karte.:d

Vuk40, mislim da bi trebalo malo da se ponasas ljudski. Jel trebam da slikam otvoren racunar i procesor da bi verovali?
Da li postoji mogucnost da je do napajanje? Koliko W treba da bude za tu plocu? Izvadila sam i procesor i isto se desava...

Ja poksavam, ja se trudim ali zamalo da me i bolduju, na stranu to sto sam citiran...

Nazad
Vrh Dno