Šta je novo?

Problem oko prikazivanja MMS-a na T300

TOMY

Čuven
Učlanjen(a)
27.07.2001
Poena
609
Sve parametre sam pravilno ukucao, cak sam koristio i automatsko konfigurisanje sa mobtelovog sajta, GPRS mi radi, ali MMS poruke nikako ne mogu da skinem, javlja mi: network connection error, check your settings...telefon sam nosio i na update softvera ali bez efekta, problem je verovatno u tome, da telefon ima neku zabranu posto je skinut sa T2. Da li postoji neki nacin da se ta blokada ukloni? Serviser mi je rekao da on ne moze "dublje" da prodre u sofver, te mi je samo ubacijo srpski meni...

To se deshava svima, ne znam da li korisnici T610 na mobtelu imaju slichnih problema.
Mom ortaku su stavili najnoviji softver, koji nema nikakve veze sa Tmobile, pa mu opet ne radi MMS.

Ja sam mishljenja da je u pitanju sam servis Mobtel-a, koji ne radi kako treba. Prilikom WAP surfovanja mrezhom primetio sam da svaki pokushaj downloadovanja fajla vecceg od 5.kb ne dozvaljava sam Mobtel. Valjda da se ne bi opteretila mrezha ili vecc neshto slichno.

Ja imam T610 i nisam uspeo da primi MMS, ustvari jesam ali ne mogu da prgledam na fonu vec mi je Mobtel poslao SMS poruku u kojoj pise da mi je pristigla MMS poruka i internet adresa na kojoj mogu da je pogledam.
Da li neko zna kako da namestim da MMS primam direktno na fon???
HVALA UNAPRED cheers

ja imam sledeci problem :rolleyes:
znaci na t310 radi gprs wap sve a kad hocu da posajem mms
ispise da je istekao valyd period :|

ljudi probajte sa 064 karticom i podesite
mobilne po uputstvu sa njihovog sajta.
sve radi normalno kod mene i ortaka na SE t310 :beat:

e kod mene set310 o64 i nece a i nzanima me kojice mi mms

c3 je napisao(la):
e kod mene set310 o64 i nece a i nzanima me kojice mi mms

Koji ce ti MMS ??? Vise volis da saljes plain text poruke i jos da ih placas 3 dinara ? Ma da zasto bi uz tekst jos slao slike i melodije, i nista ne placao. Ziveo srednji vek !!!

Ma neznam ja sam iz zr-a.
Ovde 25% ljudi ima mob koji podrzava mms (50% mobova odpada na 33/4**)
od tih 25% ljudi 10% koristi gprs 5% ima mms odnosno(5 mojih drugova)
a nemamo ni slicne telefone(boja,rez,tipovi fajlova) tako da nista.

063 i t300 radi kao ludo.Znaci,sve sam podesio sa mobtelovog sajta,automatsko konfigurisanje je shit,morate sve rucno.Nisam imao ama nijednog problema,ide kao po loju

Meni isto na T610+063 radi MMS odlicno, iako je konfigurisanje malo zeznuto... Sada cu da vam sve napisem kako je kod mene, mozda je nesto visak, ali ako radi ne dirajte nista.
Znaci, slusajte ovako:
Connectivity > Data comm. > Data accounts
Kreirajte GPRS
APN: internet
user id: mobtel
psssword: gprs
ip add: nema nista
DNS: 217.65.192.1

Sad se vratite na data comm. > data accounts, pa kreirajte Mobtel MMS
APN: mms
user id: nema nista
password: nema nista
IP i DNS nema nista

Connectivity > wap options, tu napravite 2 profila:MMS i GPRS.

Konfiguracija MMS-a:
Connect using Mobtel MMS
Ip address 217.065.192.033

Konfiguracija GPRS-a:
Connect using GPRS
Ip address 217.065.192.033

Sad odete u messaging > picture > options
Message server: http://mms.mobtel.co.yu/servlets/mms
Wap profile: izaberite MMS (tu bi trebalo da imate i GPRS, ali njega ne dirajte)

Mala napomena, iskljucite read report, zato sto postoji verovatno bug u softveru koji se manifestuje tako sto, ako vam je ukljucen read report, svaki put kada posaljete neki mms, koliko god ga puta primalac procita, toliko puta cete dobiti report.
Eto toliko.
Pozdrav!

Nazad
Vrh Dno