Šta je novo?

problem oko pregrevanja

tucko019

Slavan
Učlanjen(a)
27.08.2007
Poena
309
imam problem na jednom od racunara...

CPU: Athlon 64 x2 5000+ 2.6GHz
MoBo: Asus M2N-SLI
VGA: ASUS 8500gt 512mb 128bit
RAM: 2x1gb kongston

Problem:

grafika se greje ko luda, konstantna temperatura je 76C a ide i preko 100C. Grafika nije klokovana i to je ona verzija bez aktivnim kulerom vec sa pasivnim, mozda je do toga?

Ploca, pasivan kuler na cipu se greje i do 80C kad pipnem nemozes ni sekundu zadrzati prst.

tucko019

da li znate sta je tu proble? da li je samo do hladjenja ili neki drugi kvar?

pomagajte, plz

Poslednja izmena:
Do hladjenja je sigurno

To je normalna temperatura za graficke sa pasivnim hladjenjem, automatski se greju i ostale komponente u kucistu. Preporucio bih ti da nakacis neki kuler na hladnjak ako mozes i umes ili barem na stranicu kucista.

baci bolan komp u kadu punu hladne vode...heeh salim se ...prvo. koje kuciste koristis? i kolko imas hladnjaka u njemu i kako su poredani ?jer prozracnost kucista je najvaznija ..i da kolko ti je cpu temp kad radi u loadu? graficka je normalno da se tolko grije al taj chipset na maticnoj i nije bas normalno da (przi toliko) u mene je 23 C* chipset i maticna..

Chipset se verovatno zagreje zbog toplote koju proizvodi kartica. Najbolje da zavezes na nju neki kuler da duva na heatsink ( 80mm ili 120mm ) a pre toga malo procistis od prasine i napravis ako mozes koliko toliko neki protok vazduha :)

@cannabis, kuciste je frontier ali neznam oznaku...kucistu je vec crklo napajanje(explodiralo je) :D
a za maticnu plocu mi pise 38C...

@OCz, to sam i ja pomisleo...ali nisam bio siguran...

Nazad
Vrh Dno