Šta je novo?

Problem oko oc Palit 8600gt sonic+

VIR(T)US

Slavan
Učlanjen(a)
21.11.2007
Poena
304
Ovaj moj primerak kartice jednostavno neda da je clocnem! Chim je malo clocnem i pokrenem 3d mark, on posle nekog vremena pochne da brljavi sa bojama! Plocha mi je ASUS A8N-E deluxe, pa me zanima da li to ima neke veze? Clockujem je riva tunerom 203!

vise informacija.

jes' ti to probao bez OC-a?

Ovaj moj primerak kartice jednostavno neda da je clocnem! Chim je malo clocnem i pokrenem 3d mark, on posle nekog vremena pochne da brljavi sa bojama! Plocha mi je ASUS A8N-E deluxe, pa me zanima da li to ima neke veze? Clockujem je riva tunerom 203!

Koristi zadnju rivu 2.06, zatim koristi zadnje drajvere. Svakako ne bi bilo na odmet da nam kažeš i koje napajanje koristiš?

Drajveri ne menjaju stvar (vec sam probao), a napajanje mi je 450! Moguce je da je to, ali ne verujem. Uspeo sam da uz pomoc VDOTool-a clocknem core na 700,a memory na 950, ali to je smeshno u odnosu na ono shta ona mozhe! Eventualno da mu dignem malo magistralu? Da li to mozhda mozhe da bude problem?

Sorry, 400w!?!

Kada mu stavim core na 710, a memory na 980, ima sneg, a na vishe mrlja boje! I to je problem u memory koliko sam ja provalio! Probacu je sutra na nekom drugom kompu, pa cu da javim! Mozhda je i napajanje! Ako je to super, samo da nije plocha ili kartica!

napajanje je sigurno, ako je kinesko!!!! I nemoj da ga akas preko 700 core, ni meni nece preko 700... Ovi koji su prebacivali 700 radili su volt mod.

EDIT: Mozda neko ima malo bolji primerak, pa je prebacio preko 700, ali do 705 ili 710... to je nebitno u odnosu na npr 800 ;)

Poslednja izmena:
meni nece preko GPU 675, MEM 1000 a da ne zabode igica ili 3D Mark
Poslednji drajveri i riva.
Iste rezove i sa palitovim softverom za OC
LC Power GP6550
Asus P5K

moj palit ide na 725 bez moda.

ne znam, mozda radim nesto pogresno.
Samo pomeram klizace i vrtim 3d mark pa dok ne zabode.
Tako gledam gde je limit

Nece svaka da se klokuje kako treba na fabrickim "podesavanjima". :)
Jednostavno takve su kome se kakva zapadne.

Poslednja izmena:
Moja ide na 715, 950, ali to je malo! Ljudi ona mora da ide bar na 800, 1100!!!!!

Ko te je slagao da MORA da ide ?

Ono sto kartica pruza odma cim se izvadi iz kutije je nekih 700/1000 i to ne svaka, i nije mi jasno sta ocekujete vi jos od karte za 100eur ?
Ovo je i ovako 8600GTS premaskiran u 8600GT :D

Moja ide na 715, 950, ali to je malo! Ljudi ona mora da ide bar na 800, 1100!!!!!

Ja ti garantujem da na 800 bez vmoda nece ni jedna. Mozda slucajno. Ali zato sa razumnim vmodom ide na 900/2200. Samo mi nije jasno kako nece 1ns memorija da radi na 1000MHz kad joj je to deklarisana brzina?

Poslednja izmena:
moj gainwrd 800/2000 bez vmod

Jos kad bi mogao pencil mod bio bi bolji i od Palita 8600gt Sonic+ :)

Poslednja izmena:
Meni vrti oko 10ak sekundi 3Dmark 06, dok ne pocnu da se iskrcavaju i onda zabode!
MEM hoce preko 1000, ide do 1050 bez pucanja ali samo ako je gpu ispod 670.
Bedak :(

Cekaj, ne razumem te. Memorija hoce na 1050 i gpu hoce preko 670 ali ako stavis gpu na 670 i memoriju na 1050 onda nece? Ne bi trebalo da je tako. Mislim morao bi da bude neki ekstreman slucaj da se pregreva toliko da to smeta memoriji. Nadji odvojeno max klokove i onda stavi na te stabilne vrednosti i to bi trebalo da bude to. Ako ti nije frrka odradi pencil mod jer zaista primetno rastu performanse.

Poslednja izmena:
@Placebo, malo si ga preterao da oce na 900/2200 sa razumnim vmodom, tesko da moze vecina kartica da radi na toj brzini kako treba, za test da. Doduse mogla bi ako se ohladi necim zestokim mozda i normalno da radi na toj brzini, ali necim bas zestokim.

core i mem nebi trebalo da zavise jedan od drugog! Samo bi trebalo da imash granicu za oba! Meni napajanje nije problem poshto na 560w lc-a radi isto kao i na mom frontier na 400w, a to je 715, 955 MAX! I radi lepo, ali vishe od toga nece! Na 960 mi prodje 3d mark 05, ali na 06 se pojave artifakti, tako da je to to! Nije loshe! Chekam malo dok se smirim, pa radim vmode! Ahahahahahhaaaaaaaaa! Mrtva si kokoshko :mad:

Nazad
Vrh Dno