Šta je novo?

Problem oko klokovanja MSI 3850

tucko019

Slavan
Učlanjen(a)
27.08.2007
Poena
309
bar ja mislim da je problem...

kartica je MSI RX3850 T2D256E 256MB 256bit

na default u 3dmark06 bez kloka mi daje oko 7600

klokovao sam je u raznim varijantama i isao u extremnim granicama da i dalje u 3dmarku06 ne prelazi 8000..

desilo se jednom na 730/1030 da predje i da 8200

rekli su mi da kloknem i procesor i to sam digo na 2.4ghz i opet isto.

konfiguracija je iz potpisa moje masine...

neznam sta je u pitanju, pomagajte.

Gledaj mani ti 3d mark.
Nadji najveci klok koji ti prezivi 3d mark i pusti mu ATI TOOL scan za artefakte preko noci, pa pokushash sa vecim klokom i vecim dok ne nadjesh najveci stabilni clock i to je to. Proc gledaj slichno da klokujesh samo umesto ATI Tool koristi Prime95.

ZAJECARAC hvala :)

ok imam neku vrednost iz RT pa cu probati ATI Tool-om da vidim sta ce on da kaze...

e sad a kako radi ATI Tool, tacnije sta treba tamo da gledam, nikada ga nisam koristio tako da neznam...

u ATI Tool-u kad se pojave zute tackice i crtice, znaci da ne valja?
sve dok se to ne pojavljuje dobro je!?

tocno, ali djelomice / (R) oliver mlakar /.

Kad u atitoolu naletis na zute tacke /linije - tzv. artefakte , dosao si do granica GPU-a. Dalje nece, cak ni uz dizanje napona, voltmodove itd.
Ukoliko je nekom poznato suprotno, molim nek me ispravi.

Ponekad se graficka 'zakuca' / nista na ekranu ne reaguje / i pre tih artefakta.
E, to znaci da kartici treba jos struje. Radimo voltmod ili / thanx 2 ati / u RBE editoru ubacujemo nove vrednosti napona iz ponudjenih opcija.

U artefakte spadaju , pored zutih tacaka i linija i karakteristicne / sto se lepo izrazavam :p / crne linije, deblje ili tanje.
One su ,gotovo ekskluzivno, na ATI karticama.
Njih neces primetiti u atitoolu, vec povremeno u igrama. I to prilikom tamnijih scena.
To opet znaci da treba oboriti taktove za nekih 10ak MHz.

...nego tucko, ne rece ti kako ti radi GTA IV na msi-ju ?

hvala za pomoc oko grafike...

GTA 4, radi nikako... tacnije
kad pokrenes igru u glavnom meniu ne koci i kad ides na play ne secka ali grafika mi i nije bas ostrija...

u kontrolama za grafiku, nece da mi podigne vise od 640x480 rezoluciju, detalje isto non stop stoj dole crven text(nesecam se sta tacno pise)
- posle kloka mogao sam da malo povecam detalje i rezoluciju ali nije to to... desavalo se da tu i tamo malo zakoci kad se pojave neke vece texture i detalji..

igru sam obrisao, bas zbog graafike. da igram na 640x480 i da mi sve bude razvuceno...neka fala.

imao sam jos jedan problem, kamera mi je stalno skakala kao da je pijan i jedva je moglo nesto da se radi (to je mozda do Viste) :)

razocaran sam, zasto su napravili takvu igru sa takvom grafikom.da nemogu mnogi da je pokrenu a kamo li da igraju...samo da bi bila naigranija igra, da bude bolja grafika nego u Crysis..

Idi malo isčitaj GTA topic i videćeš da nisi u pravu, za GTA je preporučljivo (recimo) Q6600 da bi radilo na ~40/50 fpsa, za veće rezolucije ti treba više memorije na samoj grafičkoj i to je cela mudrost oko same igre.
U tvom slučaju te najviše koči procesor.

proc te (nas ;) ) kolje...

meni (sa VGpuom na 830MHz i fanom na 90%) Atitool za cca. 1h ne nadje nikakve artefakte al zato kako pokrenem FUR (xtreme burning) dobijem instant restart=> testiraj sa njim...

za memoriju sam zakljucio da je (od svih novijih igara) najbolja apsolutno NfS-Undercover (odmah pucaju teksture) dok masa drugih igara opusteno ide sa istim taktom (including GTAIV)...

a sto se tice GTA-a, Agresor ti je lepo rekao, a ta pojava je tzv. "Drunken'" kamera i tu nista nije kriva Vista ;)

problem sa pijanom kamerom resio je izvesni FeDOR. Toliko od mene.
Inace , na ovoj mojoj AMD/ATI masini, gta4 uz zvanicni patch, dx9.0c od novembra, .net frejmvork 3.5 i pomoc pomenutog gospdina radi odlicno.
msi@770/950

Da ne otvaram novu temu..imam ati 3850OC 256mb i kad snimim ati tool..program jednostavno ne radi. u sys tray ne prikazuje temperature a kad pokusam da restore-ujem prozor nista se ne desava...rivatuner radi ok.

Vrh Dno