Šta je novo?

problem oko garancije/popravke Toshiba LCD 37BV701 tv-a

zlig0r

Slavan
Učlanjen(a)
29.10.2008
Poena
319
drugari, ima par pitanja, ako neko zna da pomogne.

Kupio sam pre malo jache od godinu dana TV preko oglasa, nov, sa 2 godine garancije. ja ga lichno otpakovao, do sada radio perfektno. danas doshao kucji iz grada, svetli led lampica, pokusham da ga upalim na daljinski, nishta. pokusham na njemu, chuje se "klik" od touch tastera, ali nishta se ne deshava. taj "klik" se chuje i na ostalim dugmicjima, za source, volume, kanale, ali nishta se ne deshava. raskachim ga sa napona i svega ostalog, vratim u struju, vishe ne svetli ni led lampica, ali i dalje se chuje "klik" na touch dugmicjima na njemu. odem po kutiju, i skontam da unutra imam samo garantni list, na njemu popunjeno ko je kupac, kad je kupljen, brojem rachuna/fakture i pechatom i potpisom. nema nikakvog fiskalnog, jer pretpostavljam da je kupljen preko firme, narochito shto je upisan broj rachuna/fakture. u garanciji je josh 9 meseci.

shta je meni sad chiniti?!? jel mogu ja da ikako ostvarim garanciju?!? broj od osobe koje je kupljen nema shanse da nadjem, pokushao sam da izguglam i oglas, ali dzaba.

Poslednja izmena:
Najlogičnije je da prvo nazoveš ovlašćeni servis za Toshiba uređaje, ne znam kako bi mi mogli bolje od njih da ti pomognemo? Pošto imaš svu dokumentaciju, mislim da ti moraju prihvatiti garanciju bez obzira što si "druga ruka". Garancija se odnosi i vezana je za televizor, a ne lično za njegovog vlasnika.

Nazoveš ovlašćeni servis za Toshibu i njima postaviš isto ovo pitanje,
druga varijanta je da baciš taj TV i kupiš novi ali ovog puta tražiš fiskalni račun i garanciju, a ako kupuješ na reč onda obavezno uzmeš podatke od prodavca,
u svakom slučaju bićeš bogatiji za jedno životno iskustvo u kupovini TV-a.

mrka kapa. ovlashcjeni servis rekao da nije problem da ga srede, ali da dostavim i neki dokaz o kupovini (fiskalni,fakturu...), a firma koja pishe na garantnom listu kaze da su oni veleprodaja, da moram da nadjem radnju gde je bash kupljen, i da oni ne mogu nikako da mi pomognu...

Napisao si da na garantnom listu imaš broj fakture, pa valjda ta veleprodaja može da ti da koja ga je firma kupila po tom broju.

Vrh Dno