Šta je novo?

Problem oko fantomskog SCSI kontr.

masnikosa

Slavan
Učlanjen(a)
26.07.2005
Poena
319
Ne znam dal je ovo mesto za pitanje ali svejedno ako neko zna nek pomogne.Imao sam instaliran alcohol 120 pa sam ga skinuo a posle toga deamon tools i on je deinstaliran,Medjutim posle toga mi je u hardveru ostao scsi kontroler u HW properties sa imenom D347PRT i u dvd cd rom uredjajima generic scsi DVD rom koji nemam kao sto nemam ni doticni kontroler.Primetio sam da od kad je ovo sporo mi butuje win.Pomagajte molim.Sta da Cinim.Nemoze se uninstal device jer se vraca pri svakom boot-u i jedan i drugi.

Ja sa Alcoholom ne radim, ali Nero image drive se uvek prijavljuje kao virtual SCSI controller, pa je možda Alcohol instalirao nešto slično.

masnikosa je napisao(la):
Ne znam dal je ovo mesto za pitanje ali svejedno ako neko zna nek pomogne.Imao sam instaliran alcohol 120 pa sam ga skinuo a posle toga deamon tools i on je deinstaliran,Medjutim posle toga mi je u hardveru ostao scsi kontroler u HW properties sa imenom D347PRT i u dvd cd rom uredjajima generic scsi DVD rom koji nemam kao sto nemam ni doticni kontroler.Primetio sam da od kad je ovo sporo mi butuje win.Pomagajte molim.Sta da Cinim.Nemoze se uninstal device jer se vraca pri svakom boot-u i jedan i drugi.

Alcohol 120 je kombinacija Alcohol programa za snimanje CD-DVDa i Alcohol virtualnog drajva. Ono sto ti je ostalo je najverovatnije taj virtualni drajv da li zato sto si skinuo samo program za snimanje ili zato sto ti se sj*** Win to je sad drugo pitanje...

Hmm, meni su se pojavljivali scsi kontroleri od nforce IDE drajvera...

Ukloni ga iz device managera i (bez restartovanja sistema) idi u c:\windows\inf dir; nadji gomilu inf fajlova koji pocinju sa 'oem'. To su sve drajveri koji su instalirani nakon instalacije sistema, a koji ne dolaze sa samim windowsom. To su obicni text fajlovi i mozes sa recimo Total Commanderom da pogledas sadrzaj - nadji koji od njih se odnosi na taj virtuelni scsi kontroler, pa obrisi taj inf fajl i istoimeni pnf fajl.

Takođe uključi u Device Manager-u View->Show Hidden Devices pa pogledaj pod Non Plug and Play drivers, trebalo bi da ima uređaj koji se zove a##### (neki broj), to je valjda virtuelni SCSI kontroler koji instalira Alcohol. Pogledaću kod kuće koji je tačno broj, ili neka neko drugi proveri. E pa probaj da ga obrišeš pre nego što obrišeš virtuelni disk.

Vrh Dno