Šta je novo?

Problem oko deljenja interneta na 2 kompjutera

Mrki Jovica

Čuven
Učlanjen(a)
17.02.2004
Poena
619
Treba mi pomoc oko deljenja interneta između 2 računara. Imam lap-top sa winXP-om, i desktop sa win Vista operativnim sistemima. Uspeo sam da ih povezem u mrezu, pinguju se medju sobom, "vide" jedan drugog na mrezi, i sa desktopa mogu da pristupim shareovanim fajlama na laptopu. Medjutim, nikako mi ne ide da sa laptopa pristupim fajlama na desktopu.

Takodje, ne mogu da pristupim ni internetu sa laptopa preko desktopa. Pokusao sam da ispratim uputstvo koje je u sticky postavio npera:

"Step 1.
Desni klik na karticu br.1 koja ima internet, pa izabrati u opcijama "internet connection sharing". Tim postupkom, kartica br.2 automatski dobija IP 192.168.0.1 (windows ce pri tom otvoriti prozorcic gde ce vas obavestiti o tome, a vi prihvatite pritiskom na OK). Na toj ethernet kartici zatim upisite(prepisite) DNS-ove sa kartice br.1 (ako ih uopste ima)."

Ali, meni na toj kartici uopste ne prikazuje opciju "internet connection sharing", dok na drugoj tu opciju uredno pokazuje. Da li moze neko da mi pomogne?

Poz svima!

Prilozi

• mreza1.jpg
    mreza1.jpg
    47.5 KB · Pregleda: 95
  • mreza2.jpg
    mreza2.jpg
    42.8 KB · Pregleda: 93
  • mreza3.jpg
    mreza3.jpg
    26.5 KB · Pregleda: 86
Poshto si sherao Atlanta lan adapter tada je nforce dobio 192.168.0.1, sve sto i ostaje je da winxp klijentu dodelis adresu 192.168.0.2 i da mu kazes da su dns-ovi od ISP-a, i opciono podesis gateway sa 192.168.0.1.

Vrh Dno