Šta je novo?

Problem OC-a 4200+ 939

Markosmi

Čuven
Učlanjen(a)
01.02.2004
Poena
725
Znam da je bilo dosta tema sa slicnim pitanjima, ali ipak sam hteo da otvorim novu, zbog toga sto se moj problem odnosi na 939, ostali su uglavnom bili za AM2 podnozije, ili otisli u sasvim 10om smeru.
Ovako: Do skora sam imao 3500+ koji sam drzao na 2500, jer jednostavno nisam mogao da poteram FSB da mi radi stabilno preko 230. HTT je bio na 4, memorija na 216 sa latencama 3-5-5-10 (prepisao iz cpuZ-a). Pokusaji daljeg podizanja FSBa sa spustanjem HTT-a su rezultirali redovnim pucanjem Orthosa posle vec 4 sekunde. Nisam se mlatio sa spustanjem memorije i cvakanjem oko latenci, jer su mi to u najmanju ruku spanska sela. Pokusao sam i da ubacujem jedan po jedan kit memorije, ali bez uspeha.
Ubacio ja 4200+, i stavio ga odmah da radi na 2500 (ista podesavanja koja su funkcionisala na 3500+), Orthos je prolazio, ali sam primetio da mi igre redovno baguju (Bioshock, Crysis, COD4). Vratio sam na default sve, i sad fercera.
Kada sam pokusao da dizanjem FSBa na 240 i vise podignem procesor, redovno sam dobijao BSOD. Bez izuzetka. Pokusao sam i da dodam voltazu procesoru (nesto malo, recimo 1.439V), i tada bih uspeo da podignem Windows, ali bi mi Orthos pucao u prvom minutu.
Kao sto rekoh, jako malo znam oko veza procesora i memorije, latenci, i to mi je najveca prepreka da ustanovim sta ne valja.
Pomoc je naravno dobrodosla, a ako je neko raspolozen za kucne posete, hladno pivo, uvek! :D

Taj CPU (doduse, sa Toledo jezgrom, Rev E6), kod mene radi apsolutno stabilno na 2.9GHz, a FSB ide preko 320 MHz.

Probaj da podesavas FSB tako da ti HTlink bude oko 1000MHz, da memorija ne prelazi 220Mhz i probaj da Command Rate memorije stavis na 2T, da vidimo dokle ces da dodjes sa CPU-om. Vcore bi trebalo bez problema da mozes da dizes do 1.45V, ali prati temperaturu...

Nazad
Vrh Dno