Šta je novo?

Problem: Nestale ikone sa desktopa

Kabe

Slavan
Učlanjen(a)
02.06.2007
Poena
320
Situacija je sledeca:
Komsijin komp je u pitanju, rekao mi je da je pokusao da prebaci fotografije sa digitalnog aparata na komp, da se je prilikom ubacivanja kabla, racunar sam restartovao, i da od tada nema ikonica na desktopu.Pogledao sam situaciju, nema ikonica, ne odaziva se na tastere misa ali kursor radi...Task menager radi...pokusao da ga vratim na poslednju konfiguraciju koja je valjala-nece, u Safe modu se ne vidi nista...samo crno...imao neko slican slucaj, ideje?

Probaj CTRL+ALT+DELETE da otvoris tas manager, pa file, pa New task (run), i otkucaj explorer, pritisni enter. Prvo idi na processes da vidis da li explorer.exe vec ne radi. Ako radi iskljuci ga, pa ga pokreni ponovo kao sto sam gore napisao.

Ako ti ovo ne pomogne onda neznam sta moze osim reinstalacije windowsa. Mozda neko ima i drugu neku ideju.

probaj ovako -> Desni Klik -> Arrange Icons By -> Show Desktop Icons,i stikliraj ovo "Show Desktop Icons" ako vec nije stiklirano (prosto kliknes na to)..onda sacekaj pola minuta,i ako se ne pojave ikonice onda mora reinstall....

poz

:wave:

Poslednja izmena:
Probaj CTRL+ALT+DELETE da otvoris tas manager, pa file, pa New task (run), i otkucaj explorer, pritisni enter. Prvo idi na processes da vidis da li explorer.exe vec ne radi. Ako radi iskljuci ga, pa ga pokreni ponovo kao sto sam gore napisao.

Ako ti ovo ne pomogne onda neznam sta moze osim reinstalacije windowsa. Mozda neko ima i drugu neku ideju.

probacu...

@korisnik2007a

, nisi pratio...nemam desni klik :)

a ima li li ono multimedijalno dugme na tastaturi (moja to ima) u slucaju da mis *****ava...

Da nije neki virus nabacio...verujem da je to,a mozda je i mis crkao (tasteri).Ako ti nije problem probaj da zamenis misa,a ako ne onda reinstall

Ja sam imao slucaj da mi lik donosi svaki par dana komp jer nema ikona. U pocetku je palio system restore ali kasnije vise ni to. Skeniranjem sa Kaspersky rescue diskom sam video da su u pitanju virusi.

Probaj i ti da skeniras. Pozz:wave:

Sigurno je virus...ide New Win...

@korisnik2007a

virus je sigurno...nije tastatura, crno je u safe modu :)

Hvala svima na odgovorima...

Popravio sam ga Milane. Iz task menadzera si mogo da pokrenes APSOLUTNO SVE!!! Preko opcije NEW TASK / BROWSE / MY COMP (properites) pa sys. restore. Preko ove precice sam pustio muziku, otvarao slike... cisto da probam... Samo pred toga sto mi ih nema ikone, nije bilo ni start menija! Posle je radio normalno, instalirao sam mu KAV... imao je par virusa HIDRAG... Nista ozbiljno, samo mu jbm. li ga zasto - tad blokirao.

Nazad
Vrh Dno