Šta je novo?

Problem - Nece komp da se upali! :(

Diablo

Čuven
Učlanjen(a)
29.11.2003
Poena
649
Sinoc sam sklopio:

Xp1700+, ASUS A7V600, DTK 400W, Hdd,... u Chieftec-a.
Sve komponente sam povezao kako treba (koliko ja vidim) i 2 puta proverio je l' sam dobro povezao system panel konektore na plocu (power sw, reset sw, hdd led...).

Ubacim kabl u PSU i upali se zelena dioda na ploci. Znaci ima struje.
Upalim power switch i sve zasvetli od dioda na kucistu, al' samo za delic sekunde i - nista! Ne radi!
Poiskljucujem sve ventilatore, hdd, cd-rom i opet probam - isto nece!

Sta mislite u cemu je stos? :( :bad day.avi:

Hvala svima!

P.S. DTK 400W je radilo super na prosloj konfi.

Graficka ili napajanje. Napajanje prrobaj da proveris digitalcem (narocito 3,3V).
Graficka mozda nije dobro zabodena.

Izvadi plocu iz kucista pa probaj na stolu.

Ili malo laksa varijanta poiskljucuj sve kablove
(narocito one sa prednjeg panela), i izvadi sve
komponente osim neophodnih pa probaj.

Poslednja izmena:
Imao sam slican problem sa nekoliko kompova - obicno je graficka u pitanju. Neki put pomaze da izvadish sve pa vratish (jedno po jedno sa proverama izmedju), a nekada pomaze samo da iskljucis napajanje iz struje na 30 sek...

Hmm... nesto ne verujem bas da su CPU i PSU. Al' probacu uvece opet - redom, pa javljam kasnije.

Hvala!

Pozdrav!!!!

Resetuj BIOS pre nego bilo shta drugo...

Evo probao sam tako sve da ukljucim (svetli LED na ploci) i probam da prikacim 80mm fan na molex i cvrc! Ne radi! :(

BIOS? Sta, clear cmos?
Mislim da je do napajanja ipak cim fan nece da radi???

E, u pravu ste za BIOS. Treba prvo clear cmos da se uradi.
Posle sam pokusao da udjem u BIOS sa del i pojavio se crno-beli ekran (pise BIOS, ali kanda se malo zaglavio). Sledeci put resetujem i monitor (dioda na prekidacu) trepce i ne desava se nista (ne mogu da udjem u bios uopste).

Dobro... bar je napajanje OK. :) Imam sad da se bakcem sa kompom. Javite ako imate predloge neke.

Thanx again svima!!! :wave:

A u pravu su bili i oni sto su rekli da je graficka u pitanju, jer uopste ne radi. :)
Povadio sam sve i krenuo redom da prikljucujem. Probao sam i sa starom pci grafickom i radila je, onda stavim ovu moju i ne radi!
Za svaki slucaj probam je i na drugom kompu - nista!

Danas je menjam za drugu i valjda ce da radi....

Poz

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno