Šta je novo?

Problem - ne znam u vezi sa čime!

zeko

Slavan
Učlanjen(a)
31.10.2005
Poena
360
Da budem precizniji, znam koji problem imam, ali ne znam koji mu je uzrok, niti sa čime je povezan - da li sa os, sa internet konekcijom ili je povezan sa hardwerom (modem/ruter/mrežna) ili možda sa gremlinima :)

Problem se sastoji u sledećem. Kada u internet browseru uzmem da otvorim pojedine sajtove, internet samo stane na par minuta, kao da je veza pukla. U status baru pored sata stoji normalno ikonica koja prijavljuje internet acces, ali net ne radi - neće da otvori ni jedan sajt dok ne prodje par minuta. Sajt koji mi ''ubije'' internet je bio npr. devian art, ali od pre par dana i xda forum. U 90% slučajeva xda mi umrtvi vezu, plus što ne mogu da pristupim forumu normalno, jer komp radja ježa da bi otvorio jednu stranu i zaglupljuje vezu konstantno.

Info koji može biti od značaja:
-konf iz popisa
-os Win7 ultimate
-browser Chrome (probao sam i ffox i ie)
-internet SBB kablovski, 10mbs
-ruter Belkin wireless F5D7230-4 v8 (konekcija sa pc-jem je preko mrežnog kabla).

Ako imate bilo kakvu ideju šta bi mogao biti problem, molim vas podelite je samnom.

Reinstaliraj OS a ako se problem i dalje nastavi ja bih krivca trazio u SBB-u. Zasto ti se to desava ni meni nije jasno.

Nista lakse nego reinstalirati sistem? To je valjda poslednja opcija, zamisli kad bi za svaki problem reinstalirao sistem?! Deinstaliraj fles i stavi najnoviji, reinstaliraj javu, probaj safe mode browsera bez add-on-ova...

Nema ja sta tu da zamisljam. Pitanje je sta je sve vremenom skidao sa Neta i cime je sve zaprljao sistem. Ovako ce znati da barem nije do OS-a sto je glavna dilema jer je sa njegove strane kabla a ako se problem nastavlja onda bih ja krivca trazio ili u provajderu ili u njihovoj opremi. Mozda cak i u LAN drajveru mrezne karte.
I po meni je reinstalacija sistema najbezbolnija stvar. Za sat vremena je sve zavrseno. Jos ako ima clean image sistema uz pomoc Acronis-a ceo posao ce jos krace da traje. Ja recimo na svaka 3-4 meseca sigurno radim reinstalaciju i svaki put mi je zanimljivo. :)

Pa kad imas win, office, winamp i igrice. Ja se ne usudjujem da reinstaliram 5.5 godina star xp jer bi mi trebalo mnogo vremena da vratim sve na svoje mesto.
Proveri event log, da slucajno nema neka hw ili sistemska greska, zatim proveri da li su se servisi startovali. Moguce je da imas neki malware.

Ma da, 1 sat za instalaciu sistema i 1 dan za nameštanje svega i još nedelju dana da pronađeš šta si sve zaboravio da staviš i gde su izvorni fajlovi i koji dan da sve updejtuješ. Samo service pack na 7mici uzme duže da se instalira nego sami Windows.
Anyway, ako ti to radi samo na nekim sajtovima, to nema nikakve veze sa windowsima. Pinguj taj sajt, verovatno ima veliki lag ili je sam sajt spor ili zauzet. Samo zato što kad izmeriš brzinu neta do provajdera i to je relativno brzo ne znači da je tako i do samog servera gde se taj sajt nalazi.

Kao sto kaze Yooyo,moguce da imas neki malware...
Za pocetak probaj da skeniras sistem sa Malwarebytes-om...

Zato instaliras vec Windows 7 sa SP1 Integrated i malo bolje organizujes fajlove po folderima i sve ces odraditi za 3h maximum a ne nekoliko dana koliko ti treba da sve pronadjes i ostalo.

Koji ti je antivirus instaliran?
Probaj da ga iskljucis pa vidi da li se isto desava

Skini tdss killer i pokreni.Nekim od mnogobrojnih programa očisti kolačiće i temp (ako znaš šta radiš i registry).Ako možeš probaj kako radi bez rutera.
I meni je kao i yooyi win star par godina i mrzi me da ga reinstaliram.Tu i tamo promenim filtere i ulje.

Vrh Dno