Šta je novo?

Problem - napajanje

Thrillseeker

Slavan
Učlanjen(a)
14.05.2005
Poena
309
Chieftec 360W, dual fan, od pre 2-3 dana "vristi" kao ludo. Pri ukljucenju pc-a sve radi normalno, tiho i posle 5-10min pocinje buka, kao pokvareni ventilator. Nesnosna buka traje oko 5 min i stisava se na malo vise podnosljivu ali i dalje primetnu, zatupljujucu. Zbog toga sam mislio da je do prasine i lepo sve ocistio ali sve je po starom. U sred sam ispitnog roka i komp mi je i vise nego potreban, samo sto sa ovom bukom ne mogu nista da postignem jer me ubija u pojam. Help!

Ako je pod garancijom, verovatno treba u servis, jer mu se neki ventilator (ili oba) razdesio. Doduse najverovatnije bi im vrlo pomoglo samo izduvavanje prasine i podmazivanje sa kapi nekog redjeg ulja ili wd-40. To je skoro sigurno ono sto bi uradili i u servisu.

Poslednja izmena:
Veoma zanimljivo ali zvuk se izgubi cim polozim kuciste!? Nemam vremena da ga nosim u servis tako da cu sam pokusati da ga "nauljim".

"nauljivanje" sa WD-40 i uljem za bajs pomaze ali samo privremeno tj. 2-3 meseca pa opet po starom. Pa ti lepo kupi nove kulere i zameni ih (nije tesko), jer stvarno nisu skupi, a posto imas bolje napajanje vredi uzeti i malo skuplje ventilatore sa ball bearing lezajem (kuglicnio) umesto sleeve bearing jer traju mnogo duze ( i do 3X). I normalno da cuti kad ga polozis jer bolje sedne u svom lezaju.

Poz!

Evo da javim da je sve gotovo. Usled nedostatka materijala samo sam zamenio jedan fan, onaj sto duva napolje, koji se RASPAO. Ne razumem kako je doslo do tolikog ostecanje ali ljudima sa istim napajanjem preporucujem da prekontrolisu ista za svaki slucaj. Pozdrav

Nazad
Vrh Dno