Šta je novo?

Problem nakon menjanja memorije

B@K@

Slavan
Učlanjen(a)
02.10.2005
Poena
415
Moja oprema  
Laptop
Lenovo Legion Y540-15IRH
Mobilni telefon
Samsung A52s
Pristup internetu
  1. Optički internet
"Čudne se stvari s nama zbivaju
oči ti silne laži skrivaju..."
Naime, kupih pre neki dan 2x1GB Kingston DDR2 667MHz memorije preko Bench-a, ubacih danas u komp iz potpisa (nisam stigao ranije), u slotove 1. pa 3. od proc-a, uključih ga, podigao se Win bez problema, prepoznao memoriju, ja uključio Operu, surfovao nekolicinu minuta, kad odjednom - komp se samo ugasi, kao da je nestalo struje.
Ja u čudu, uključim ga - on zavrti kulere, zasijaju lampice (ne od HDD-a), nema nikakvog pištanja, a ništa se ne dešava, ekran ostaje mrtav... isključim, uključim, sve isto... otvorim kućište, čačnem malo oko memorije, uključim - sve radi OK... onda se kasnije opet ugasilo...
Ponovo ista priča... ovaj put pokrenem GoldMem, provrti 2 kruga, sve OK radi, uđem u Win, radi, isključim komp i ne diram ga više, odem od kuće...
Maločas se vrnem, klik da upalim, neće, sijaju lampice, vrti kulere i ništa, ništa drugo se ne dešava?!
Pali, gasi, i na napajanju, opet ništa...
Otvorim komp, čačnem, upali se, uđem u Win, malo radim, ugasi se...
Opet ista priča...
Konačno, otvorim komp, pomerim memoriju u 2. i 4. slot, upalio se... i zasad radi...
Uopšte mi nije jasno?!
Da li je u pitanju memorija? (Iako prolazi testove?)
Matična? U 1. slotu je do sada radio 1GB 533MHz PQI bez problema...
Napajanje? Dodatni modul od 1GB ne bi trebalo da je opterećenje, posebno na defaultu...
Inače, podigao sam nakon prvog gašenja napon memorije na 1.95V (max ploče, nije modovana), sa def 1.8V, ali se problem ponovo javljao...
Ima li neko neku ideju? :(

Hmmmm ta ploca bi na default trebala da radi sa svakom memarom....vrti ti malo vise od dva kruga cisto za slucaj,ja licno imam neki transcend i opravio mu kulere,ma idi....radi ko sat,mrzelo me da modujem i da klokujem,nisam imaoa vremena pa ostalo za neki put,mada i ja drzim u bas 2 i 4 slotovima RAM.knjizica neznam gde mi je ali mozda ima veze(ako se dobro secam na ASUS-u nebi trebalo,ali proveri),inace ta ploca je vrh po meni za 24/7 a i imam ih na poslu 10,nijedna nije pravila problem nikad.proveri slodove za dual,koji kao treba da se koriste.i naravno gold mem ne 2 nego ako treba i 22 puta.

Evo, pustio sam ga da vrti Orthos preko noći, doduše ne znam je l' sam pravi program i test izabrao, ali komp je još uključen i radi... Za sad sumnjam na slotove, još samo da provrtim GoldMem više puta, i da vidim kad ga ugasim da l' će se paliti...

Prilozi

• test.JPG
    test.JPG
    61 KB · Pregleda: 71
Desava se da nekad neke kombinacije popunjenih mem slotova ne rade bas najsrecnije. Ima takvih slucajeva koliko hoces...
Prvo sto se radi je to sto si ti uradio. Drugo je menjanje BIOSa. Treca je menjanje memorije.

Ti si jos super proshao, nisi mnogo lupao glavu :)

Nazad
Vrh Dno