Šta je novo?

Problem na SBB-u, cas ima cas nema

vanjad

Slavan
Učlanjen(a)
17.05.2006
Poena
319
Kod prijatelja na racunaru, ukljucim komp, sve super radi, i odjednom iz cista mira nestane net. I nema, i onda restartujem masinu pa opet ima, onda udjem u lan, na koji je nakacen samo taj modem, connect disconnect par puta pa opet ima, i tako sve u krug. Ne znam sta je stvarno. Svi kablovi su fixirani, nije do labavih veza. Ja se razmisljam da mu prebacim na usb konekciju, samo ne znam jel trebaju neki drajveri, da ne bude jos gore posle? Jel imao iko slican prob? Hvala

Prikljuci se hiljadama koji proklinju SBB i moli se da ce problem sam da se resi!

Takav je uglavnom SBB-ov net :S:, i nemoj da prebacujes modem na usb mozes samo da dobijes dodatne probleme.

A da postaviš pitanje na SBB-ovom forumu? Ako otvoriš topik u vidu žalbe, pošalji i privatnu poruku korisniku "SBB korisnički servis 2" sa linkom do otvorene teme, tvojim korisničkim imenom i brojem telefona.

Meni SBB net uglavnom radi super, ping bi mogao da bude za koji ms manji, al ajd' sad :p

P.S. iz ličnog iskustva, nikakve razlike nema između ethernet i usb veze sa modemom. Probaj na usb, ništa te ne košta. (treba driver za usb koji dobiješ uz modem od SBB-a)

Poslednja izmena:
Ma sve je to ok za forum SBB-a, ali nisam ja ugrozena strana, ja imam ADSL ;). Inace hvala svima na odgovorima.

Sve je to pocelo da se desava skoro, zar ne?
Nesto su ili opet zabrljali, ili ih Telekom drnda.

Ma covek je uzeo internet proslog petka, i od tad konstantno.

USB radi normalno

Nema nikakve razlike između priključenja na mrežnu kartu ili USB (treba drajver za USB, kao što je navedeno). Ja sam bio preko mrežne dok mi nije struja uništila mrežnu, već poduže je modem na USB-u i radi normalno.

A da nestane konekcija (pojavi se uzvičnik u žutom trouglu) se i meni počelo dešavati od pre koju nedelju, istina retko (jednom nedeljno kao jutros), ali se veza uspostavi i radi dalje normalno.

A da postaviš pitanje na SBB-ovom forumu? Ako otvoriš topik u vidu žalbe, pošalji i privatnu poruku korisniku "SBB korisnički servis 2" sa linkom do otvorene teme, tvojim korisničkim imenom i brojem telefona.

Meni SBB net uglavnom radi super, ping bi mogao da bude za koji ms manji, al ajd' sad :p

P.S. iz ličnog iskustva, nikakve razlike nema između ethernet i usb veze sa modemom. Probaj na usb, ništa te ne košta. (treba driver za usb koji dobiješ uz modem od SBB-a)

Ne bih da ti navučem neki maler, ali !!!
I meni je SBB kablovski net radio dobro skoro 3 godine, ali od pre dva-tri meseca se upravo dešava ovo što su ljudi pomenuli. I to sve izgleda zavisi od lokacije jer sam se skoro preselio. Restartujem modem i po 15 puta dnevno, bio sam u "Korisničkom servisu", žalio se, i opet se žalio, zvao telefonom bezbroj puta, da bi mi na kraju rekli da je sa infrastrukturom sve uredu i da je problem do mog računara. Ja im onda "lepo" objasnim da "infrastruktura" stoji i da je sve uredu s njom, ali da nije uredu s onim što "protiče" kroz nju. Naravno pokušali su da se pozovu na neispravnost mog računara, pa kada sam im objasnio da se to dešava i sa drugim računarima (Lap Top) onda su prešli na Operativni sistem i Firewall. Kada sam im objasnio da se to dešava i pod LINUX-om (Ubuntu) onda su rekli da je u pitanju mrežni kabl (90 %). Naravno, ja sam se samo nasmejao na to, odneću im i mrežni kabl sa sve modemom i ako ni to ne pomogne (zamena) moraću da im kažem ADIO.
Da li njih Telekom drnda ili ne mene kao korisnika to ne interesuje. Ja već dva i kusr meseca se patim s ovom njihovom uslugom. Ima bre i TV da im odjavim :).

Kazem ja ljudima, mante se toga, ali ovako je sve na izvolte, dodju cike nameste sve, ne mora ni klik misem krajnji korisnik da odradi. Sto ljudi naravno vole, a onda kuku-lele ako ne radi.

SBB je lutrija i zavisi od kraja, moze da radi savrseno a moze da se raspada (kada preopterete cvoriste) tj nakace vise ljudi nego sto oprema moze da podnese pa dok to srede prodju meseci pa onda ispocetka.

Ja sam probleme sveo na minimum time sto sam fizicki podesio dns servere! Retko mi se desi da mi pukne net [osim kada proverava IP sto je par puta dnevno i normalno je - traje 1-2 seqnde]

Kod prijatelja na racunaru, ukljucim komp, sve super radi, i odjednom iz cista mira nestane net. I nema, i onda restartujem masinu pa opet ima, onda udjem u lan, na koji je nakacen samo taj modem, connect disconnect par puta pa opet ima, i tako sve u krug. Ne znam sta je stvarno. Svi kablovi su fixirani, nije do labavih veza. Ja se razmisljam da mu prebacim na usb konekciju, samo ne znam jel trebaju neki drajveri, da ne bude jos gore posle? Jel imao iko slican prob? Hvala
imao sam samo problem samo kada mi je modem bio na USB,desavale su mi se isti problemi,na ethernetu nemam bas nikakav problem 2 god.
da li ti puca LAN,ili samo internet?

Ja imam sve reci hvale za SBB, da se razumemo mrzim ih ko nemce i voleo bih da ih nema.
Zadnje dve godine ruku na srce rade odlicno mada je do tada bilo decijih bolesti i neresivh problema.
Meni je to najjeftiniji internet cena/brzina tj paket od 1050mb ili ti 1000din koji mi obicno potraje dva meseca tako da za 500din/mesec.

Ja sam probleme sveo na minimum time sto sam fizicki podesio dns servere! Retko mi se desi da mi pukne net [osim kada proverava IP sto je par puta dnevno i normalno je - traje 1-2 seqnde]

Kako se to radi i koji su parametri?

I kod mene u poslednje vreme malo malo pa reset. A radilo dobro. Zemun.

Mislim da podesavanja zavise na kom ste cvoristu

Nazad
Vrh Dno