Šta je novo?

Problem na relaciji HDD-TV

Novatech

Cenjen
Učlanjen(a)
29.01.2016
Poena
125
Rodjak je nedavno nabavio ovaj TV:
Na TV je prikacio HDD u ext kucistu, gledao sta je gledao i kada je pokusao da HDD prikaci ponovo na PC dobija gresku na toj particiji kojoj je pristupao preko TV-a. Kada vrati HDD na TV ta particija radi normalno i moze da pusta sa njega. TV je na neki nacin uspeo da preformatira HDD da Windows uopste ne moze da otvori particiju. Neki cilj je otvoriti particiju i prekopirati sta se nalazi na njoj, preformatirati na nacin HDD radi nesmetano na TV i PC.
Ja sam pokusavao sa nekim CHKDSK alatima, ali nista se nije desilo.

Prilozi

• Untitled.png
    Untitled.png
    96.8 KB · Pregleda: 14
  • Untsitled.png
    Untsitled.png
    103.4 KB · Pregleda: 14
TV-i su uglavnom na bazi Linux-a, različit file system format. Mogao bi da probaš da butuješ sa nekim live Linuxom na fleški.

Probaj neki od programa za vraćanje particija. Meni je uglavnom pomagao DiskGenius, pa vidi sa njim ili sličnim "partition recovery" alatom.
Šta kaže Windows-ov Disk Management za tu particiju?

Nekih 10 min nakon što sam pisao ovo sam uspeo da otvorim particiju pomoću ovog klipa:

Bile su u pitanju neke security gluposti koje je TV na neki način prepravio pa je ta particija izbacivala access denied poruku. Razmišljao sam da menjam particiju iz MBR u GPT, mada sad nisam ni siguran da to ima veze sa tim. Problem je što nemam TV pri ruci i samim tim ne mogu da eksperimentišem, već moram unapred da ubodem kombinaciju koja će raditi.

Vrh Dno