Šta je novo?

Problem MSI 7870 oc

Ivanbg82

Cenjen
Učlanjen(a)
04.10.2013
Poena
151
Dobro bi mi dosla Vasa pomoc ako ste voljni da mi odgovorite.
Kupio sam graficku MSI 7870 OC 2GB pre par dana i temperatura u windowsu je 30 a u igricama maximalno 52c.Medjutim u zahtevnijim igricama poput Crysis 3,Far cry 3 itd....posle 5min igranja ventilatori na grafickoj pocinju da se vrte ne normalno na 70%!A procitao sam da je graficka jako tiha.E zanima me da li je to normalno ili nesto nije u redu?Imam najnovije drajvere 13.20 a konfiguracija je sledeca:

AMD FX 6100
8 gbg rama ddr3 1600mhz
HDD 160gb
LC POWER 500w
PLOCA MSI 760 GM-P34 FX

Hvala unapred!!

Pa i kod mene je tako. Na zahtevnijim igrama ventovi idu i do 70%+ sto je poprilicno glasno. Resio sam tako sto sam stavio jedan vent na bok kucista i direktno bije u graficku sad ne dize temp iznad 52C i ne cuje se uopste. Verovatno slab protok vazduha kroz kuciste imas, ili je isuvise malo.

Verovatno ce biti da je malo kuciste jer je sve zbudzeno.Samo me zaima jel to nije opasno,mislim da pravi neki problem za graficku?

Poslednja izmena:
Da doprinesem malo, imam pomenuti model graficke samo Asus DC2. Imao sam obicno kuciste bez ventilatora i u toku igranja grafika je isla do 65-67 stepena, kupio drugo kuciste i ubacio 4 x 12 cm venta, 2 da ubacuju vazuh( jedan napred kod hardova jedan na stranici), i 2 da izbacuju(pozadi i gore) +vodeno ubacuje vazduh u kuciste, temperatura sada sa OC grafickom ne prelazi 65c dok je pre u stocku prelazila 65c, znaci dobra provetrenost vredi koliko isva ostala hladjenja!!! 8c.png

Hvala mnogo svima,uzecu jos jedan ventilator od 12 cm!!

Probaj da rucno podesis broj obrtaja na 50% ali onda posmatra temperature dok igras igre, vrv bi trebale da su na istom nivou kao i kad se vrti na 70%

Ma najbolje jos jedan vent. Ja je sad drzim OC svo vreme i ne prelazi 52c, jos sad ide zima bice i hladnija :)

Vrh Dno