Šta je novo?

Problem MKV-AAC na novoj verziji GOM playera

prijatelj.v

Cenjen
Učlanjen(a)
29.06.2013
Poena
160
Ovaj moguci nedostatak sam vec izlozio na zvanicnom Gom sajtu,pa dok cekam odgovor(da li ce ga i biti ?) mozda neko ovde na forumu ima resenje.
Pre nekoliko dana GOM je izbacio novu verziju playera(2.2.53.5169):novi default skin,volume booster(200%),transparentni slajder itd :

1x.jpg

Poslednja verzija (2.2.53.5169) ne otvara (dekodira - renderuje)MKV sa AAC tonom.Uglavnom,kod pokretanja filma GOM se otvori i tako stoji...
tek kada pritisnem (forward ili sl.) krene playback. Napominjem da se ovo desava na velikoj vecini samo MKV koji ima AAC ton,dok MP4 i ostale formate sa AAC tonom ovaj novi GOM otvara dobro.U GOM wizard sam probao sve kombinacije da koristi(uzima)svoje(internal audio-video)ili instalirane kodeke sa kompa :

2x.jpg

Moje misljenje je da bez obzira na podesavanje u GOM Wizard,ova nova verzija ima problem sa svojim kodecima-dekoderom,to jest nikada ne koristi svoj audio dekoder jer se u system tray(kada ide playback)vidi da uvek koristi(pojavljuje se ikona ffdshow-AAC audio dekodera) kao na slici :

3x.jpg

Napominjem da prethodna verzija (2.1.50.5145) radi odlicno sa svim ovim MKV filmovima i AAC tonom. Zanimljivo je da neke filmove koji jos nisu muxovani sa MKVtoolNix novi GOM pusta normalno ali...
ovo nisam puno testirao jer je MKVtoolNix resio slican problem u novim verzijama(audio-compression).
Nije mi jasno zasto player nece(ili ne moze)da "uzme"svoje kodeke za dekodiranje AAC tona.Problem za playback je sigurno u audio(delay-ms) e sada...
Prethodna verzija GOM radi odlicno kako sa svojim tako i sa (ffdshow) kodecima sa kompa kao i ostali, pa cak i WMP 12 player,pozz...

Nazad
Vrh Dno