Šta je novo?

Problem-MB EPOX 8RDA3i i Barton 3000+

Učlanjen(a)
22.12.2004
Poena
304
Na ploci EPOX 8RDA3i koju imam godinu dana je radio AtlonXP 1600+ bez ikakvih problema...
Zatim sam stavio procesor Barton 3000+ i sistem radi u winXP radi...Pri igranju igara ili nekim zahtevnijim programima pucaju igre ili se resetuje komp.
Kada sam pustio program za testiranje PRIME95 koji bi trebalo da testira procesor, odmah je izbacivao gresku na pocetku testiranja...
U BIOSu sam pogledao i namesteno je 200 x 10.5 za mnozilac procesora...
Napominjem da je winXP now i da je stavljen novi BIOS na plocu...Takodje sam proveravao polozaj dzumpera na ploci i podesio ih prema uputstvu proizvodjaca....
Kod prijatelja taj isti procesor radi na ploci EPOX 8RDA3+ pro, radi bez problema...
Naravno, znam, znam recice te, covece, ne valja ti ploca, ali ipak mozda neko ima neki savet ili se nasao u slicnoj situaciji... :)
Eh, da ploca je jos uvek pod garancijom, ali pitanje je gde bi se nasla takva nova za zamenu...

Prvo sve vrati na default, 166x13, memoriju na 166 ili 200 (koju vec imas), pa pokreni testove. Ako i tu pravi problem, onda je ili do nekompatibilnosti ili nesto nije ispravno...

:wave:

Memorija te zeza ili ti je napajanje preslabo, pa imas velike varijacije napona.

Ili si nabo jedan od cuvenih poslednjih tray varijanti bartona koje su bile zivi krs i koje nisu radile ni na defoltu kako treba(pogledaj da li je jezgro okrnjeno) probaj da malko dignes napon mozda proradi poz

ili proveri stanje kondenzatora na ploci - 1600+ vuce znatno manje od bartona kojeg si sada bocnuo, a Epox je poznat po ovom problemu sa kondisima :d

...

Prvo sve vrati na default, 166x13, memoriju na 166 ili 200 (koju vec imas), pa pokreni testove. Ako i tu pravi problem, onda je ili do nekompatibilnosti ili nesto nije ispravno...

:wave:

Ja mislim da je po def. taj Barton na 200x10.5, ako si sve probao izgleda je stvarno skart primerak...

Rece covek da na drugoj ploci radi ok.

Znaci da je problem nesto u njegovom kompu...

Ako se ne varam (ispravite me ako gresim), postoje dve vrste Bartona 3000+ prvi je na 166MHz FSB, 166*13.5 = 2167MHz a drugi je na 200MHz FSB 200*10.5=2100MHz. Gore pomenuti CPU je verovatno ovaj na 200MHz FSB.

Ja bi tipovo na napajanje, probaj prime sa nekim jacim napajanjem pa vidi sta ce se desiti.

Vrh Dno