Šta je novo?

Problem Maxtor 60gb

deki76

Slavan
Učlanjen(a)
31.08.2004
Poena
309
Posto pretragom nisam uspeo da nadjem resenje postavljam pitanje:
Navedeni hard mi je na Primary slave ali nekad radi a nekad ne mogu da podignem sistem zbog njega(sistem mi je na drugom HDD-Primary master),bios mi prijavi da na primary IDE kablu nema nista.Sad posle vise pokusaja ne mogu da ga pokrenem.
Kad palim komp,drzim prst na hardu ali nema nikakvih vibracija kao da uopste ne radi.Kablovi su svi ok jer mi drugi hardovi rade na njima.Hteo bih da iskopiram podatke sa ovog starog i da ga penzionisem.Da li postoji program koji to radi u ovom slucaju? Ili je potrebna neka popravka?

Poslednja izmena:
Otkaci ata kabl sa tog diska i ostavi samo napajanje..
pa proveri da li se po ukljucenju napajanja disk zavrti...

Hvala za odgovor.Pokusavao sam i to i nisam siguran da li radi jer ne osecam vibracije.Moram da napomenem jos da sam ovih dana kupio jos jedan hard disk i posto sad imam 3.kom! Prilikom instaliranja tog novog sam cesto premestao ATA kabl pa neznam da li i to ima uticaja da se nesto pobrkalo u biosu ili na ploci?Znaci taj stari ide u penziju cim iskopiram podatke na ovaj novi...ako uspem da ga pokrenem.

Poslednja izmena:
Hm,evo ovako,pokusavao sam vise puta opet da im zamenim mesta na kablu(mislim na dva harda) i posle dobrih sat dva zezanja,pokrenuo se.Iskopirao sam podatke i posle restarta opet nije hteo da radi ali na moju srecu,vise i nemora...
Vec sam mislio da je crkla elektronika ali eto nije,verovatno je pri kraju radnog veka!

Poslednja izmena:
zaista si imao puno srece....

Vrh Dno