Šta je novo?

Problem maticna ploca!!!

kosmik

Slavan
Učlanjen(a)
11.10.2007
Poena
319
Chaintech 7aja0 sa cpu athlon 900mhz.
Ostale komponente sdram 256mb, vga tnt2 32 mb, hdd 20gb .....
I sta se desava?
Upalim komp, pocinje post, ocita memoriju, ocita cd i dvd , takodje i hdd i onda....
oko 5 min cuti tako i onda krene kao da dize sistem i crash!
Veliki natpis disk boot failure .... !
Da skratim, mjenjao sam da provjerim sta bi moglo biti : napoj. sdram 4 vrste, vga 3 vrste, hdd 4 komada razlicita,promjenio sam nekoliko ide kablova, fleshovao sam bios, podesavao na 100 nacina bios i hdd, i na kraju opet isto : disk boot failure ...
Znaci u biosu sve uredjaje vidi, i u postu takodje prikaze da ih vidi, ali onda zastoj koji zavrsava sa ovom recenicom :d
Da li je ko imao ovakav problem i ako je imao kako ga je rjesio?
Da li je ide kontroler riknuo ili su neke druge stvari zaista vise nisam u mogucnosti da rasudim.

Vrlo verovatno je kontroler prso, ako kažeš da si probao druge kablove i diskove... Ja imam dve takve ploče (7AJA2 i 7AJA0), rade dan danas a stare su jedno 8 godina. :)

Vrlo verovatno je kontroler prso, ako kažeš da si probao druge kablove i diskove... Ja imam dve takve ploče (7AJA2 i 7AJA0), rade dan danas a stare su jedno 8 godina. :)

POtvrdjujem odgovor od @veselogbureka ; kontroler je u pitanju ;)

Da , promjenio sam 3-4 kabla i hdd-ove razlicite od 20, 40 i 80 gb wd i maxtor i sve isto.
Mislio sam da je do biosa pa sam ga flesh-ovao medjutim isto.
Pokusao sam sva podesavanja u biosu koja su mi pala na pamet i opet isto.
Tako da je to svedeno samo na ide kontroler po mom a vidim i po vasem misljenju.:)
Inace i ova je super radila sve ove godine do sada :d

Verovatno ide kontroler na ploci, proveri da se nije neki kondenzator naduo, moze da bude do toga. A predpostavljam da si probao i secondary ide pa da tu nakacis disk ali opet reko ajde da pomenem.

Nazad
Vrh Dno