kosmik
Slavan
- Učlanjen(a)
- 11.10.2007
- Poena
- 319
Chaintech 7aja0 sa cpu athlon 900mhz.
Ostale komponente sdram 256mb, vga tnt2 32 mb, hdd 20gb .....
I sta se desava?
Upalim komp, pocinje post, ocita memoriju, ocita cd i dvd , takodje i hdd i onda....
oko 5 min cuti tako i onda krene kao da dize sistem i crash!
Veliki natpis disk boot failure .... !
Da skratim, mjenjao sam da provjerim sta bi moglo biti : napoj. sdram 4 vrste, vga 3 vrste, hdd 4 komada razlicita,promjenio sam nekoliko ide kablova, fleshovao sam bios, podesavao na 100 nacina bios i hdd, i na kraju opet isto : disk boot failure ...
Znaci u biosu sve uredjaje vidi, i u postu takodje prikaze da ih vidi, ali onda zastoj koji zavrsava sa ovom recenicom :d
Da li je ko imao ovakav problem i ako je imao kako ga je rjesio?
Da li je ide kontroler riknuo ili su neke druge stvari zaista vise nisam u mogucnosti da rasudim.
Ostale komponente sdram 256mb, vga tnt2 32 mb, hdd 20gb .....
I sta se desava?
Upalim komp, pocinje post, ocita memoriju, ocita cd i dvd , takodje i hdd i onda....
oko 5 min cuti tako i onda krene kao da dize sistem i crash!
Veliki natpis disk boot failure .... !
Da skratim, mjenjao sam da provjerim sta bi moglo biti : napoj. sdram 4 vrste, vga 3 vrste, hdd 4 komada razlicita,promjenio sam nekoliko ide kablova, fleshovao sam bios, podesavao na 100 nacina bios i hdd, i na kraju opet isto : disk boot failure ...
Znaci u biosu sve uredjaje vidi, i u postu takodje prikaze da ih vidi, ali onda zastoj koji zavrsava sa ovom recenicom :d
Da li je ko imao ovakav problem i ako je imao kako ga je rjesio?
Da li je ide kontroler riknuo ili su neke druge stvari zaista vise nisam u mogucnosti da rasudim.