Šta je novo?

Problem (mada ne bih smeo da kukam, ali...)

milee

Čuven
Učlanjen(a)
26.09.2000
Poena
619
Imam i ADSL i Wireless pristup net-u (ne pitajte zašto...). E sad - ADSL koristimo komšija i ja (ADSL ruter-->switch-->2 računara), dok wireles koristim samo ja.
Na m. ploči imam 2 net karte tako da nije problem (enable-disable...).

1) da li je moguće da koristim i ADSL i Wireless istovremeno (ne verujem, ali pitam) što se tiče Neta? (sys mi koristi isključivo jednu od dve konekcije, mislim da koristi ADSL ako je aktivan, bez obzira na Wireless)

2) ako ne, da li je moguće da budem povezan sa komšijom, on da koristi (za izlaz na net) ADSL, a ja Wireless? (napominjem da mi je ogranizacija takva da smo on i ja na switch-u koji je povezan na ADSL ruter)

Pa, nisam siguran da li je ovo moje bas odgovor na pitanje, ali, ja sam pokusao da budem povezan i na kablovski net (SBB) i na dial up u isto vreme i bez problema sam uspeo.E sad, problem je sto sam ja u tom trenutku mogao da koristim samo jednu od te dve konekcije iako su obe bile ukljucene.Jedno je sigurno, mozes imati dve konekcije sa jednog kompjutera, a sad, da li je moguce i kako ih naterati da rade zajedno, to ce ti neko drugi vec bolje reci :).

O tome i ja pričam, s tim što bi mi barem značilo da za net koristim Wireless, a da mi konekcija na kojoj je ADSL bude aktivna za lokalnu mrežu, da bih video komšijin računar.

Network Connections -> Create New connection, pa odaberi oba modema umesto samo jednog, i podesi multipleconnections.

Ne znam da li ja ne razumem vas ili vi mene. Nemam ni jedan modem, sve ide preko mrežnih kartica. :wall: :wall: :wall:

Izadji u command prompt i otkucaj "route print" (u tom momentu neka oba mrezna adaptera budu aktivna).

Daj copy/paste ovde pa cu da ti kazem sta dalje da uradis.

Poslednja izmena:
a da sve lepo resis sa ruterom koji ima load balancing? :D

recimo D-Link DI-LB604

Ljudi, rešio sam sinoć problem na najbanalniji mogući način - obrisao sam Gateway i DNS servere u propertiesu ADSL-a (mrežne karte u koju je uboden ADSL), tako da ga sada koristim samo za local, a net protok ide preko Wirelessa (mrežne karte u koju je uboden Wireless :)).

Hvala svima na vremenu, svakako!!!

Vrh Dno