Šta je novo?

Problem logovanja Sony Vaio vgn180

pashutin

Cenjen
Učlanjen(a)
27.12.2012
Poena
160
Imam sledeci problemna starom Sony-ju, i,a 7-micu, kad se upali sistemu treba 15-20 min da se digne ( samo stoji na onom win logo ) onda sve radi normalno...
Posto je ionako bio stari win, reinstaliram novi ali simptom je ostao pa sad znam da nije samo do njega i po svemu sudeci nesto je "otislo"..
Po nekom malom iskustvu, sumnjam na ram, ali nemam drugi da isprobam, da li je imao neko slican problem ?
Sto se tice rama, u sebi ima 2x512, naizmenicno sam ih vadio ali simtom isti i dalje

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Vise lici na HDD ili da neki uredjaj pravi veci problem - Win se zadrzava na tom delu sve dok ceka neki uredjaj da se inicijalizuje (tipa externi HDD, HDD na kontrolerima, audio, kamera, itd.)

Da li ti nesto ne radi u samom Windowsu?

Skinuo hard, prekopirani podaci, veceras ce format i provera ...
pa cemo videti ;-)
Hvala ;-)

Poslednja izmena:
ili ako mozes negde narezi MiniPE ili Hiren pa probaj iz njega da skeniras ili samo vidi koliko ce ici...

Nesto ne verujem da ce format pomoci... Mozda se zaglavi negde na ukljucivanju uredjaja ako si u BIOS-u stiklirao da pokrene sve (HDD, optika, LAN, eksterni uredjaji...) pa ne moze da provali neko vreme sta je, recimo ako je prikljucena webcam pa ga ukoci dok je ne provali...

Druga opcija je neki ostecen fajl, MBR da je ostecen verovatno se ne bi logovao ali mozda je neki manje bitan fajl koji koristi, recimo instaliras program, on ubaci svoj fajl u Start up (Start->Run->ukucaj msconfig), a onda deinstaliras program ali ostane "rep" u Start up, mada se to ne bi smelo desiti posle reinstalacije, ali ako je los piratski Win...

Treca opcija i po meni najverovatnija (mozda sam trebao kao prvu da pomenem) su losi sektori na HDD-u, pogotovo ako je na delu gde su Windows fajlovi, mozes pokusati sa HD Sentinelom ili Regeneratorom, i ako ih ima malo ne moras da brines, ako ih ima na desetine taj HDD nece jos dugo.

Imam sledeci problemna starom Sony-ju, i,a 7-micu, kad se upali sistemu treba 15-20 min da se digne ( samo stoji na onom win logo ) onda sve radi normalno...
Posto je ionako bio stari win, reinstaliram novi ali simptom je ostao pa sad znam da nije samo do njega i po svemu sudeci nesto je "otislo"..
Po nekom malom iskustvu, sumnjam na ram, ali nemam drugi da isprobam, da li je imao neko slican problem ?
Sto se tice rama, u sebi ima 2x512, naizmenicno sam ih vadio ali simtom isti i dalje

Sent from my iPad using Tapatalk HD
MOže da bude ram, ploča napajanje

Kao što ti je već rečeno digni neki live sistem čime ćeš isključiti problem napajanja, memorije harda

Preko hdd regeneratora nadjeno skoro 1000 bad sectora, otklonjeni su tako sto su svi bili grupisani pa je bukvalno taj deo odsecen i napravljena je kao neka recovery particija od 8 gb koja naravno vise nije za upotrebu i ne vidi se u sistemu samo preko odredjenih partition programa..
Stavljen sistem, radi odlicno, testiracu jos malo pa javljam rezultate...

Mnogo i premnogo je to BS-ova, nece taj HDD dugo rodjace, meni se tako pojavili (seckao mi komp pa mi bilo cudno jer imam 5GB RAM-a), prvo 65, drugi put xxx, treci put je vec preslo 2000, sve testirano u rasponu od mesec dana na par nedelja, spasavao sam sto se spasti moglo, taman na vreme jer mi garancija na HDD isticala uskoro, znaci menjaj!

Vrh Dno