Čensi G. je napisao(la):hint:
start -> run -> msconfig -> boot.ini
Lurker je napisao(la):Hmm, ja bih ti preporucio da problemu pristupish opushteno i bez prenaglih zakljucaka. Kreni od najprostijeg reshenja ka slozenijim.
Prvo, proveri na kojoj particiji ti se nalazi WinXP tj. njegov "\Windows" direktorijim . Ako je WinXP na C: a Win98 na D: onda je najverovatnije 98-ica prebrisala MBR i prebacila svoje boot fajlove (Command.com, Io.sys, Msdos.sys) na C: zato sto je pod FAT32 aktivna particija uvek C: i samo sa nje je moguc boot.
Ovo je lako reshiti. Boot-ujesh sa instalacionog cd-a WinXP-a i izabaresh opciju "Recovery Console". Ona bi trebalo da detektuje instalaciju WinXP-a i da ti ponudi logovanje na istu (mozda zatrazi Administratorski password, ako je postavljen). Odatle kucash "fixmbr \Device\HardDisk0" pa exit. Ako sad proradi WinXP (bez boot cd-a naravno) ostaje josh samo da editujesh boot.ini i da dodash opciju za startovanje 98-ice. Ukoliko ovo nije upalilo, pokushaj opet boot sa WinXP cd-a i izaberi opciju "Repair". Ako ni to ne uspe tek tada se zezaj sa Partition Magic-om i ostalim programima tog tipa.
Lukija je napisao(la):Kucaj fixboot za sredjivanje boot sektora na bootabilnoj particiji i fixmbr za sredjivanje MBR-a.
Nema na čemu, mada sam ja samo kopirao ono što su drugi već napisali. Najbitnije je da si uspeo da rešiš problem 🙂.Vlajko007 je napisao(la):hvala SALE KG rešio sam problem kako si ti opisao.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari