Šta je novo?

Problem koji jos nije vidjen

Ivan176_83

Slavan
Učlanjen(a)
02.11.2005
Poena
319
Imam UPS mustek 1400 usb , koji radi savrseno. Imam win xp,procesor amd athlon 64 3200+, graficku msi 6800gt ,plocu msi k8n sli platinum.Ali kada sam instalirao njegov softver win power nastaje nevidjen problem. Kada god upalim neku igru , komande su van moje kontrole. igrica sama seta kroz meni, ide na start, exit ,skace, ide napred kao da je zaglavljeno dugme na tastaturi ili kao da ga ja pritiskam stalno. Ono sto sam ja moga da zakljucim je to da ovi problemi nestaju kada iskljucim softver upsa tj. Winpower iz startapa!!! Skidao sam i nove verzije softvera 2.0 ali nevredi. Da li neko moze da mi resi ovaj problem ali da ne moram da iskljucujem softver za kontrolu upsa jer mi on svakako treba!!! Unapred hvala!!!

Vidjen je problem ;)

Meni se to desavalo dok sam imao Geniusov joypad i mustekov UPS.

Kada bih otisao na kalibraciju, sva dugmad bi se palila nasumicno u testu.

Verovatno si UPS prikacio na onaj stari port a ne na usb. A mozda mi se to desavalo i kada je bio prikacen na USB, mada ne verujem jer znam da sam to nekako resio.

Taj ups sa njegovim softverom se tripuje da je dzojstik pa ti se zato to desava. Carevi jos nisu uzeli za shodno da otklone taj problemic. :/

Poslednja izmena:
Sumanut je u pravu...Ako si prikljucio UPS na serial port (ali nije iskljuceno da ti to pravi i na USB), signal koji salje UPS racunar, odnosno OS iz nekog razloga interpretira kao komande nekog upravljackog uredjaja (tastature npr, ili Joystick-a kako je napomenuo sumanut). Prvo pogledaj da li postoje noviji drajveri/softver a zatim pogledaj da li ti se detektuje nesto u game controlers, i dobro protrci kroz device manager, pa probaj da lokalizujes problem.

Ja sam recimo imao slicna iskustva (kod drugih korisnika) da im je senzor za daljinac od ASUS tv karte pravio problem (ali doduse samo u igrama su se desavali ti spomenuti ludacki prolasci i pomjeranja menija).

Poslednja izmena:
http://www.100jan.com/software/

Alternativa za taj budjavi Mustek softver, mali, brz, domaca proizvodnja. Jedino sto treba je da prikljucis UPS preko RS232 porta iliti serijskog porta (onaj stari :)). Teorijski trebalo bi da radi na Mustek 1400, probaj pa vidi.

Poslednja izmena:
Ups mi je naravno prikacen na usb port ali ima i onaj stari serijski port! Probacu sa domacim softverom. Skinuo sam i noviju verziju softvera Winpower 2.0 i opet isto. Bas me cudi da ljudi iz musteka nisu ispravili gresku sa drajverima u novoj verziji softvera Winpower 2.0 ???

Winpower nije njihov softver, koliko ja znam.

Uz Mustek upseve se dobija Winpower v1.0 orginalan softver. Odakle ga god uzimaju nisu smeli da ga isporucuju bez provere kako radi sa njihovim upsevima!

Poslednja izmena:
E pa dobro i ti sad :) A Mustek je firma, ono, boli glava da mora sve da testira...

Vrh Dno