Šta je novo?

problem kod 21" monitora...

pavlex

Slavan
Učlanjen(a)
24.10.2004
Poena
319
Di ste ljudi, evo i mene posle nekog vremena sa problemcicem :)
Naime, kupio sam monitor EIZO F77 21" CRT :),
Monitor je super, medjutim, imam neki problem sa njim.
Dakle, kad uključim komp, slika je super, ali kao da su slova mutnija, pa je malo teže da se pročita, može da se pročita, ali nije čisto skroz.Ne znam da li me razumete...
E sad, kad udjem u neku igru ili gledam neki film, i to radim neki minut, i vratim se u Win, slika postane kristalno čista i preterana, i sve je oštro i super...
Ne kontam zašto to radi...Voleo bih da mi je slika uvek tako oštra...
Imam grafičku Ati 9600Pro :) ako je to uopšte bitno...i Omega drivere.
to je to...
Ima li neko neku ideju šta to može biti?????
Ajd, ima li nekih stručnjaka za monitore?.... ako je uopšte monitor...
Hvala unapred... Poz svima :)

Proveri da li ti se menja frekvencija osvežavanja ekrana po izlasku iz igre. Možda u tome leži problem.

Mozda samo monitoru treba nekih 10ak minuta da dodje do punih performansi. Ne znam koji ekran ima doticni monitor, ali svi trinitron monitori koje sam imao (nesto ih kao uvozim, pa je dosta proslo pored mene, Sony, Dell..) prvih 5-10 minuta nisu to sto zapravo jesu kada se ugreju. Cak nekim podesavanjima iz menija nije moguce pristupiti, pise nesto ~nije dostigao pune performanse, cekaj :)

pavlex je napisao(la):
Di ste ljudi, evo i mene posle nekog vremena sa problemcicem :)
Naime, kupio sam monitor EIZO F77 21" CRT :),
Monitor je super, medjutim, imam neki problem sa njim.
Dakle, kad uključim komp, slika je super, ali kao da su slova mutnija, pa je malo teže da se pročita, može da se pročita, ali nije čisto skroz.Ne znam da li me razumete...
E sad, kad udjem u neku igru ili gledam neki film, i to radim neki minut, i vratim se u Win, slika postane kristalno čista i preterana, i sve je oštro i super...
Ne kontam zašto to radi...Voleo bih da mi je slika uvek tako oštra...
Imam grafičku Ati 9600Pro :) ako je to uopšte bitno...i Omega drivere.
to je to...
Ima li neko neku ideju šta to može biti?????
Ajd, ima li nekih stručnjaka za monitore?.... ako je uopšte monitor...
Hvala unapred... Poz svima :)

Nekim monitorima treba minut dva da se stabilizuju u potpunosti. Cim se upale ili imaju los fokus, ili malo tamniju sliku, ili je malo pomerena levo ili desno, ali posle minut-dva-tri sve legne na svoje mesto.

E sad, naravno da to ne bi trebalo tako ali ako je tako od pocetka verovatno je OK. Ako je taj "problem" nastao kasnije u toku eksploatacije monitora to ukazuje na mogucnost potencijalne havarije u bliskoj buducnosti. :(

Nazad
Vrh Dno