Šta je novo?

Problem: Kingston HyperX Beast 2x8GB -2133MHz CL11 na Gigabyte P67A-UD3-B3 + 2500K

DAS

Slavan
Učlanjen(a)
12.10.2006
Poena
450
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel Core i7-13700F / Arctic Liquid Freezer II 280
Matična ploča
ASRock Z790 PG Riptide
RAM
Kingston Fury Renegade RGB DDR5 32GB 6400MHz CL32
GPU
Palit GeForce RTX 4080 GameRock OC
Storage
Lexar NM790 2TB
PSU
Seasonic Prime Snowsilent 750W Titanium
Kućište
Thermaltake Level 20 GT
Monitor
Dell Alienware AW3423DW
Miš & tastatura
Corsair K63 Wireless / Dark Core RGB Pro SE
Ova memorija je u pitanju:

http://www.kingston.com/datasheets/KHX21C11T3K2_16X.pdf

na ovoj ploci:

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3765#ov

sa procesorom 2500K.

Ne mogu da je pokrenem da radi na svojih 2133Mhz preko XMP profila. Cim ga selektujem u biosu i snimim, racunar se restartuje 2 puta i onda se pokrene sa porukom da su vrednosti vracene na default usled nestabilnosti.

Ovako u Biosu izgledaju memorijski profili:

2yby.jpg

gjls.jpg

A ovo su opcije za voltaze memorije:

0npy.jpg

Probao sam da povecavam QPI/Vtt, System Agent Voltage i DRAM voltage ali rezultat je uvek gore pomenuti.

Da li neko ima slicne komponente i uspeo je da natera memoriju da radi na propisanu XPM frekvenciju?

Prilozi

• Profile2.JPG
    Profile2.JPG
    90.5 KB · Pregleda: 90
Moja je na 2400 ali nmg da je nateram da radi na vise od 2200.... Sve zivo sam pokusao koliko se razumem da nesto ne zeznem i ne vredi, cini mi se cak da na sajtu od proizvodjaca ploce pise da ce memorije raditi na prvoj sledecoj manjoj vrednosti tkd se vise i ne bakcem oko toga.

Probaj CPU na default taktu, a memoriju da OC, cesto se dogadja da pri OC procesora opada tolerancija ka visokim taktovima memorije.

Mozda nemere mem kontroler u procu da izadje ja kraj sa 8gb modulima na toj frekvenciji....a i plojka nije neka bash za oc.

Prvo sam i probao na default CPU, sa oc CPU-om jos nisam ni probao.

Ma ovo je nesto do memorijskog kontrolera u procesoru, gotovo sam siguran. Dakle nije da se sistem podigne pa zabode posle nekog vremena, nego uopste nece da se digne na toj frekvenciji.

Memorijski kontroler je u procesoru kod Sandy Bridge-a, koliko se secam ?

Memorijski kontroler je problem, probaj da dignes qpi/vtt napon na 1.12v i SystemAgent na 0.98 ( ili 1.05V ) i probaj onda da butujes....Ako ti to ne podje za rukom, eventualno probaj sa 2T setovanjima na memoriji.
U svakom slucaju ako nesto od ova dva ne pomogne bojim se da tvoj memorijski kotroler to nece moci da gura, inace 2133 takt memorije za SB procesore je ipak heavy, narocito sa 8gb modulima......

mislim da ce to morati na barem 1.2v za qpi/vtt i 1.15v za agent, a i realno p67 ud3 plocha ...:(

Hocemo li dobiti jednom dobre memorije kod nas, onako mislim slucajno, da se zeznu, neplanirano...
Kingstonu smo izgradili fabriku, od temelja do krova za zadnjih 10 god.
Potpisivanje ugovora sa nekim od 3 glavna proizvodjaca memorija vise klase recimo Kingston bi tesko podneo, morali bi da otpuste 10% radnika.

Iiiiii evo ga, pocinju propovedanja... ud'ri po Kingstonu, ud'ri po ASUSu i CMu... Gigabyte-u takodje, a vala i MSIju... a za to vreme hvali EVGAu, hvali Corsair, uzdizi ih u nebesa. Scythe takodje, kud to da zaboravim.
Kreni sad o monopolima, uvoznicima, distributerima, jadnom i bednom trzistu... a nastavi sa masonima, kinezima, crncima i svemu ostalom sto te tisti i na sta se i inace nadovezujes u svojim epopejama. Standardno.

Novi nick, stara prica.

Probacu jos da se igram kad dodjem kuci.
Recimo burazer ima Haswell-a 4670K i stavio je 8GB Kingstona 2400Mhz CL11 i radi iz prve...

Kingston i Gigabyte se vole kao Amer i Rus

Problem resen tako sto sam presao na Haswell-a :D

Nazad
Vrh Dno