Šta je novo?

Problem kad odstoji odredjeno vrijeme ?

wispi

Cenjen
Učlanjen(a)
26.07.2011
Poena
169
Poštovani imam sledeci problem : kad upalim racunar , racunar radi normalno koliko god ja dugo proveo radeci na njemu. Problem se desi kad ostavim upaljen racunar da stoji , odprilike na 1/2 h i duze , kad se vratim nakon izvjesnog vremena zateknem crn ekran sa bijelim slovima , sledeceg natpisa : Reboot and Select proper boot device , or Insert Boot media in selected Boot device and press a key_ . Nakon toga ga moram resetovati , odabrati start windows normaly i ponovo radi normalno sve dok ga ne ostavim upaljenog . Ovo mi se desava nekih 2 mjeseca , instaliran je win7 ultimate 64-bita . Ima li neko neko rjesenje ili prijedlog ?

p.s. Ukoliko se ne resetuje i ne izbaci ovaj natpis onda bude hdd opterećen da ne mogu nista raditi (cpu i ram nisu optereceni) , cuje se samo da radi hdd i sija crvena lampica od diska. Nikako se ne moze prekinuti i tako opet moram ga ja resetovati .

Liči na problem sa sata kablom. Zameni kabl pa vidi kako se ponaša comp.

zameni kablove kao sto su ti rekli i pored toga testiraj HDD nekim programom da vidis da nema BB i testiraj RAM

Probat cu promijenit kablove , hdd sam vec testirao i uredan je , a i logicno je da je dobar , star je tek 3 mjeseca .

u profilima power managementa isključi da

isključuje odlazak u sleep

po defaultu windows je namešten da ode da spava nakon pola sata, u nekim slučajevima se posle toga ne može probuditi (jako duboko spava)
a možeš isključiti i hibernaciju ako je ne koristiš

eventualno da zabraniš i isključivanje HDD-a u advanced opcijama (mada to obično nije pravilo taj problem već samo sleep

Poslednja izmena:
u profilima power managementa isključi da

isključuje odlazak u sleep

po defaultu windows je namešten da ode da spava nakon pola sata, u nekim slučajevima se posle toga ne može probuditi (jako duboko spava)
a možeš isključiti i hibernaciju ako je ne koristiš

eventualno da zabraniš i isključivanje HDD-a u advanced opcijama (mada to obično nije pravilo taj problem već samo sleep

Sve sam pogasio , pa cu vidjeti kako se ponasa , ako opet bude isto otici cu kupiti nove kablove .

Druze ja bi u svakom slucaju prvo kablove probao, i testirao, zatim ako se ponasa ok ti posle gasi sta god hoces....

Promijenio kablove , ukupco u drugi sata ulaz na ploci , iskljucio sleep , hibernate i u advanced gasenje hdd. Zasad :happy: :happy: :happy: . Ako se opet desi javljam se ponovo .

Nazad
Vrh Dno